geninstallering af Windows XP

Løst
Dette emne indeholder 6 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af tips tips 12 år, 5 måneder siden.
Oprettet af
jann1
Abonnent

Jeg har en halvgammel bærbar computer med Windows XP, som er blevet meget langsom. Jeg har prøvet alle mulige tricks til at gøre den hurtig, men det hjælper ikke, så jeg tænkte at reinstallere Windows. Jeg er bare i tvivl om, hvilken af mine utallige Windows XP installations CD’er, der hører til denne computer. Er det lige meget, hvilken jeg bruger? Jeg har en produktnøgle på computerens bagside.

Og hvad med Office. Det er den eneste computer, hvor jeg har licens til Outlook og derfor den eneste, hvor jeg kan læse gamle mails. Ellers er der ikke noget af værdi på computeren.

tips
tips
Registreret bruger

    Lige en ting omkring dine Windows XP skiver, de skal jo have samme navn som du har licens nøgle til, hvis at licens nøglen passer til XP home, ja så kan du jo ikke bruge en skive til XP pro, så hvis at XP skiven har samme navn som den der passer til licensnøglen vil det altid fungerer.

     

    Og hvis at du skal bruge offices og outlook, ja så skal du jo have en skive og licens nøgle som passer til do, eller vil det gå til spilde.

     

    Men du har lige en mulighed med hensyn til licensnøgler i mange forskellige programmer, ja du skal installerer et program som kan fortælle dig licensnøglen og lige et problem, jeg kender ikke lige navnet på den program, som kan finde licensnøgler……

     

     


    jann1
    Abonnent

      Hej igen

      I al den tid, jeg har købt XP-computere, har det altid været til XP-Home Edition. Jeg sidder her med en Windows XP-CD, hvor der derudover står version 2002 og at den inderholder service pack 2. Men det kan jeg ikke huske om gjaldt lige præcis denne computer. Jeg kan ikke se andre numre på CD’en. For mig er det virkeligt grænseoverskridende at geninstallere Windows, så jeg vil godt være sikker. Skal jeg bare prøve?

      tips
      tips
      Registreret bruger

                    Hej

        Det nr. og ligende der står på din XP-CD-rom kan du nok ikke bruge til noget som helst, det er måske en serie nr. eller ligende.

                  En korrekt licens nøgle består af 5 blokke med 5 tal eller bogstaver som kan hverer blandet tilfældigt.

         

                       Jeg skriver her en opdigtet tilfældig licens nøgle som eks.

         

                     BW5X1-KIT79-9834C-  osv med 5 blokke

         

        Hvis ikke at du har mærkat med licensnøgle, så at du kender korrekt licensnøgle, kan du installerer et program i computeren som fortæller dig licensnøglen på alle dine programmer, og desværre kender jeg ikke navnet på den program.

         

        Klik for stor foto og se 2 forskellige eks. på mærkat med licensnøgle.

        tips
        tips
        Registreret bruger

                 Jeg kender dog navnet på et program som kan fortælle dig licensnøglen i styresystemet XP og kun i XP, den viser ikke licensnøglen i de andre programmer.

           

                           Gå ind på hjemmesiden hos piriform.com ja samme sted som CCleaner kommer fra og hent programmet speccy, og den fortæller dig licensnøglen i XP og kun i XP

          tips
          tips
          Registreret bruger

                          Når at det så er første gang at du skal installerer styresystemet i en computer, jammen kan du ikke bare hverer ligeglad med om det fejler første gang, og så sige til dig selv, jeg prøver bare at installerer systemet mange gange indtil jeg har lært hvordan at det fungerer.

             

                         Måske at du skal installerer XP 10 gange før at du har lært hvordan, og at du har fået den personlige kendskab til hvordan at det virker det hele.

             

                          Men når så at man har lært det, ja så er det entlig meget let.

             

            Klik for stor foto og se eks. på hvordan at bios kan se ud.

             

             

            Hej 

            prøv om dette link ikke kan hjælpe dig sådan at du kan komme igang.

            http://support.microsoft.com/kb/316941/da

            Er du så heldig at have k f alle fra 2005 blad nr. 6 der er der en god vejledning 

            Mvh.

            Klaus

            Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.