Hjemme Netværk?

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 12 år, 1 måned siden.
Oprettet af
evaand
Medlem

Vi har 2 pc i familien, som vi bruger flittigt.

Er det mon muligt at sætte dem op så vi kan trække / se dokumenterne på dem begge så vi ikke altid skal overføre på en pind, og hvordan gør jeg?

Den ene har Vista den anden har Windows 7.

Ja, det kan sagtens lade sig gøre, det er en fundamental funktion i netværk:

1) Den enkle metode er at dele en filmappe på en af computerne med den anden. Det koster intet, men man bliver naturligvis afhængig af at den ene computer er tilgængelig for at filerne kan læses/skrives fra den anden. Det nemmeste her er at bruge funktionen Hjemmegruppe i Windows 7 computeren, og derefter lade Windows Vista computeren finde de delte mapper. Jeg vedlægger et par skærmskud, der sætter dig i gang med det – du kan roligt ignorere alle de ekstra ting, jeg har i min højrekliksmenu, det markerede punkt med fildeling er det centrale.

2) Den forkromede løsning er at anskaffe en lille netserver, en såkaldt NAS. Det gør de delte filer tilgængelige fra begge computere hele tiden, og er samtidig en god løsning til sikkerhedskopiering mm. Men det koster også et par tusinde kroner.

2a) En smutvej er at bruge en USB-nøgle forbundet til netværkets router. Det er ikke alle routere, der understøtter dette, og opsætningen kan være ret teknisk. Men det er en billig måde at få fildeling til hele netværket.

Det er et stort emne, som det ikke er til at dække udtømmende her i forum. Jeg vil foreslå Komputer-redaktionen at skrive en artikel om det.


evaand
Medlem

    Tusind tak det virker 🙂

    Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.