Hvad mener eksperterne om denne påstand?

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 12 år, 10 måneder siden.
Oprettet af
k.kristiansen575042
Abonnent

En PC. ekspert siger om filsystemet NTFS, at dette ikke skal defragmenteres, er computeren langsom, kan det i værste fald gøre mere skade end gavn, at defragmentere i  win. Vista og Win7.

Hvad mener K-Komputer om denne påstand / råd.

Der er noget om snakken at defragmentering er mindre vigtig med NTFS end med FAT/FAT32, men forklaringen er skæv. Indekset gør indlæsning af mapper hurtigere, men har ikke direkte en effekt på fragmentering af filer, der stadig kan forekomme. Dog er NTFS optimeret, så det ikke sker i så stort omfang som i FAT/FAT32.

Fragmentering bliver først for alvor et problem når harddisken er tæt på at være fuld (omkring 95 %). Er der god plads på disken, er forbedringen ved defragmentering ikke særlig stor, og i min vurdering sjældent arbejdet værd.

Windows Vista/7 optimerer placeringen af vigtige startfiler, og hvis en defragmentering laver rod i det, kan opstartstiden faktisk blive længere de første gange, Windows starter efter defragmentering. Det vil Windows dog opdage og bringe i orden igen.

Håber, det klargjorde sagen.

Til Henrik Ræder Clausen.

Tak for dit svar, det er virkeligt kompetent og fyldestgørende.

Mvh. Kaj Kristiansen.

Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.