Kan ikke boot fra DVD – win7

Løst
Dette emne indeholder 11 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af tips tips 11 år, 8 måneder siden.
Oprettet af
jan.nielsen
Abonnent

Jeg har forsøgt at formatere harddisken ved at geninstallere win7, men PC’en (stationær) vil ikke boot fra DVD’en.

Bios er sat til boot med CD/DVD som 1st boort device. Alligevel kan jeg ikke boot fra den originale wind7-DVD.

DVD-drevet aktiveres godt nok med opstart-skærm med windows, men i stedet for at loade windows-filerne fra DVD’en, springer “installationen” over og starter den “gamle” windows op på helt normal måde.

Hvordan får jeg PC’en til at boot’e fra DVD’en, når en tilsyneladende korrekt opsætning i bios ikke virker ???

Findes der en anden måde, at formatere harddisken på med win7 end at gøre det via en geninstallering af win7 ?  

Lidt yderligere info:

Jeg har forsøgt at køre en kommandopromtp med sfc / scannow, i håb om at rette op på fejl i windows, men får blot at vide, at jeg ikke kan køre en sfc / scan uden administrator rettigheder. Jeg er logget på som administrator, så den besked burde jeg vel heller ikke få !!

Jeg forsøger reelt at løse et problem med, at PC’en fryser, når jeg er inde i programmer f.eks. excel og lign. og vil aktivere en kommandoer / ændring fra en af dropdown-menuerne. Den kan også fryse i andre programmer end MS-office programmerne. Eneste løsning hidtil har været at lukke programmet ned og genstarte det på en anden måde end blot ved at starte det under stifinder. Det er lidt “træls” i længden.

 

 

tips
tips
Registreret bruger

    Det er den bedste måde at slette en harddisk på er at pille den ud af computeren og sætte den til USB stikket i en anden computer og så formater hele hardisken.

     

    Problemet med at du vil installerer med Windows 7 under installationen ikke formater harddisken men ligger hele den gamle installation i en mappe der hedder windows old, og typisk er det meget vanskeligt og få alle de GB slettet efterfølgende, og hvad skal du feks. med 20 GB lort på harddisken som kun ligger og fylder og nærmest kun er til besværd fremover.

     

    Men der findes en anden metode til og få harddisken formateret på en nem måde, ja du skal have en CD-rom med Windows XP og der kan du sætte den til og formaterer harddisken, og når at Windows XP er færdig med at formaterer harddisken, ja så trykker du på knappen på DVD drevet så den åbner og at XP ikke begynder at installer på harddisken, og så smider du Windows 7 i skuffen og lukker DVD drevet og så trykker du på startknappen til at computeren slukker og når at computeren er slukket, starter du den igen, så at du laver en boot fra disken.

     

    Men lige et godt spørgsmål omkring at du laver en boot, = kommer der den besked på skærmen = tryk på en tilfældig tast for at boote fra DVD ??????

     

    Hvis ikke der kommer denne besked på skærmen er der noget forkert og du laver ikke en boot fra DVD drevet. Og har du Windows 7 DVD liggende i DVD-drevet inden at du starter computeren ?????

                                                 .                                      ..Forum..


    jan.nielsen
    Abonnent

      Tak til Superbrugeren.

      Jeg tror ren faktisk, at jeg har en XP-DVD liggende, som jeg vil prøve først. Alternativt må jeg i gang med at pille harddisken ud og formatere fra en usb-port.

      Ja, jeg får godt nok beskeden om at trykke på en vilkårlig tast for at boote fra CD/DVD’en. Så – det burde være ok.

      Ja, jeg har Win7-CD/DVD’en ligende i drevet inden opstart af PC’en.

      Så – tak for svaret.


      jan.nielsen
      Abonnent

        Hej igen,

        Jeg har forsøgt med en spritny XP-CD at starte XP-installationen. Som nævnt tidligere kan jeg ikke boote fra CD-drevet. Installationen springer simpel hen over i en normal windows opstart med den eksistrerende win7.

        Jeg kan nok få lov til at starte XP-CD’en fra stifinder, men får helt i begyndelsen af installationen meddelelse om kompabilitetsproblemer, fordi der er en nyere windows installeret end XP’en  

        Er der en “let” omgåelse af kompabilitetsproblemet, så jeg alligevel kan starte XP-instalaltionen – eller er vi tilbage til løsningen med at pille harddisken ud og få den formateret i en usb-port ?

        Mvh    Jan

         

        tips
        tips
        Registreret bruger

          Jeg er ikke helt klar over hvar at din computer gør forkert, men det der er normalt i alle de komputer som jeg har arbejdet med, er at når indstildningen er rigtig i bios, ja så starter computeren med denne meddelses, klik på en tilfældig tast for at starte fra DVD-drevet, og så starter computeren fra DVD drevet uden problemer, og aldrig fra den installation som ligger i harddisken.

           

          Enten kan din computer på en eller anden måde hverer lidt letter defekt i DVD-drev eller andet sted i elektronikken, eller måske er der en forkert indstildning i bios som er årsag til problemet.

           

          Måske at du skal prøve dette her, gå ind i bios og måske at du på den sidste side i bios kan sætte computeren til at sætte alle indstildninger til fabriksindstildninger i bios, således at mulige fejlindstildninger bliver rettet, og når at computeren er genstartet er det muligt at du påny skal sætte DVD-drevet som første boot, det er også muligt at fabriksindstildninger er at computeren laver første boot fra DVD-drevet, men du må prøve dig frem for at finde mulige fejl i indstildninger i bios.

           

          Men den med at få bios til at gå til fabriksindstildninger har jeg haft god held med flerer gange.

                                                                                     ..Forum..

                        PS.

          Det er nok en særdeles god ide at du finder fejlen inden at du feks. sletter harddisken, da du jo under alle omstændigheder skal kan lave en boot fra DVD-drevet, inden kan du jo ikke komme vidrere.


          jan.nielsen
          Abonnent

            Hej igen,

            Jeg undersøger om jeg kan få bios til at gå tilbage til fabriksindstillingerne, for du har jo ret i, at jeg skal kunne boote fra DVD-drevet.

            Mvh.    Jan

             

            tips
            tips
            Registreret bruger

              Jeg har en Aser aspira computer, og fra ny af var der problemer med at den ikke kunde fungerer korrekt med at lave en boot fra Windows DVD skiver.

               

              På et tidspunkt satte jeg en ny DVD-drev i computeren, så den var udstyret med 2 DVD drev til at koppierer på, og da den nye DVD drev var monteret kunde computeren lave korrekt boot fra den nye DVD-drev, så en DVD drev kan godt hverer fejlbehæftet så at det umuligør at lave en boot, ja simpelhen en letter defekt DVD drev, men den defekte DVD drev kan så åbenbart godt bruges til og lave kopier på.

               


              jan.nielsen
              Abonnent

                Hej Superbruger,

                Der er noget, der tyder på, at der er fejl på DVD-drevet. Jeg kunne jo prøve at udskifte DVD-drevet for at se om det løser boot-problemet. Jeg har en bekendt, der nok lige kunne låne mig et DVD-drev til at gøre forsøget med.

                Det prøver jeg. – Jeg skal nok lige melde tilbage om det løser problematikken. – Så tak endnu en gang.

                tips
                tips
                Registreret bruger

                  Du kan feks. teste CD.rom og DVD drev med forskellige programmer for at teste om DVD drev kan læse skiverne godt nok og om DVD drev er defekt.

                   

                  Og der skal du også bruge udelukkelses metoden, og udelukke en defekt CD-rom, og du kan feks. tage 5 forskellige fabriks indspillet musik CD og teste dem omkring disk kvalitet og ligeledes et par DVD film feks.

                   

                  Og der må gerne hverer små og ubetydelige fejl i en musik CD feks.

                  Et skridt i den rigtige retning for at studerer om DVD drev virker rigtig.

                   

                  En primitiv test af DVD-drev er at afspille en musik CD for at hører efter om bitstream lyder rigtig, ved alvorlig fejl i DVD drev hakker den tydeligt.

                   

                  Klik for stor foto og se Nero 9 ( skærmskud ) disk test.

                  tips
                  tips
                  Registreret bruger

                    Jeg har her scannet komputer for alle disk nr. 14 – 2012

                    Det syner til at både disk og DVD drev er perfekt, men der kan jo hverer noget andet i vejen med DVD drev, feks. problemer med boot.

                     

                    Klik for stor foto og se Nero 9 test af komputer for alle CD-rom = 100 % OK.


                    jan.nielsen
                    Abonnent

                      Hej Y’all, – Løsning på boot-problem:

                      Tak for svar og hjælp med mit boot problem. – Jeg har nu fået løst problemet og det viste sig, at det var et wireless keyboard, der var årsag til, at jeg ikke kunne boote fra DVD-drevet.

                      Jeg fik godt nok bekeden om “at klikke på en tilfældig taste .. osv.”, når jeg forsøgte at boote fra DVD-drevet. Selvom jeg klikkede på en taste, så skete der ikke noget – blot at PC begyndte at starte windows 7 op normalt. – Konklusion: det wirelees keyboard var af en eller anden årsag ikke “aktiveret”, når der skulle tastes en tilfældig taste.

                      Jeg fandt et gammelt keyboard med ledning og PS2-port (tror jeg nok det hedder). Dette keyboard anvendte jeg i stedet for det wireless – så gik det rigtig fint med at taste en tilfældig taste og boote fra DVD-drevet.

                      Så i mit tilfælde var det et wireless keyboard, der lavede al balladen.

                      Hardisken er nu formateret med en clean windows 7.

                      Endu engang tak for hjælpen.

                      Mvh.    Jan

                        

                      tips
                      tips
                      Registreret bruger

                        Løsningen er da let og forstå, wireless keyboard virker jo ved hjælp af et program, og et program virker ikke før at Windows og de andre programmer er startet op………

                        Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.