Kan ikke logge på Vista

Løst
Dette emne indeholder 11 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  seniorproppen 10 år siden.
Oprettet af
steven s¿rensen
Abonnent

Der kan ikke logges på min computer med Vista Business på normal vis. Der er to adgange; min egen administrator og en ekstra bruger. Når jeg forsøger på at logge på min egen kommer meddelelsen: “Tjenesten brugerprofil blev ikke logget på'” og “Brugerprofilen kan ikke indlæses”.

Jeg kan dog logge på den anden bruger, som virker normalt, og derfra deaktivere “Brugerkontokontrollen” og dermed logge på min egen adgang. Her kan man dog ikke se de programmer der plejer at være på skrivebordet, ej heller ikke de sædvanlige programmer der ligger på proceslinien, herunder Windows Media Player, AVG m.m. jeg er derfor i tvivl om computeren er beskyttet mod virus o.lign.

Hvad gør man lige her? Og hvad går den brugerkontokontrol ud på?

Mvh. Steven Sørensen


seniorproppen
Abonnent

    Til Steven Sørensen

    Har du nogen mulighed for at oplyse, hvorvidt fejlen skyldes en automatisk opdatering eller en manuel handling fra din side ?

    Har du nogen former for backup- eller installatins-DVD’er, så du kan “skrue tiden tilbage” ?

    Hvor gammelt er det ældste gendannelsespunkt du kan finde ?

    Mange spørgsmål – men vi skal jo have præciseret problemet.

    M. v. h.  ~   “Seniorproppen”

    Hej Seniorprop
    Jeg er ikke klar over hvad fejlen skyldes.
    Der findes ingen backup eller installations DVD, da computeren er købt brugt.
    Såvidt jeg kan se, er ældste gendannelsespunkt fra februar i år, men der sker intet når jeg prøver den funktion.

    Vh Steven Sørensen


    seniorproppen
    Abonnent

      Til Steven Sørensen 

      Som jeg ser det, så har du umiddelbart to problemstillinger, som du bør tage stilling til i den nævnte rækkefølge. 

      1) Din Vista’s computer har ingen former for backup-DVD, hvorfor det kan være risikabelt at starte på en større fejlfinding af computerens administrative opsætning. 

      2) Du har problemer med at logge dig ind på Vista’s computeren som administrator, hvorfor du af samme årsag kun har en begrænset adgang til computerens funktioner og programmer. 

      I din situation ville jeg begynde med at lave en opstarts-DVD (Boot-DVD) indeholdende alt, hvad der lige nu ligger på computerens harddisk. 

      Hvis noget “går i kage” under fejlfindingen af computerens opsætning, kan du altid geninlæse indholdet på opstarts-DVD’en og begynde helt forfra. 

      Hvis du ønsker en detaljeret vejledning i oprettelsen af en opstarts-DVD (Boot-DVD), så siger du bare til. 

      Da Vista’en i mange henseender mere ligner en opgraderet Windows XP computer end en nedgraderet Windows 7.0 computer, så vil jeg foreslå at vi tager udgangspunkt i, hvordan en Windows XP computer håndterer sine brugerkonti. 

      Hvis du kan acceptere ovennævnte forslag, så send mig venligst en tilbagemelding med dine ønsker. 

      M. v. h.  ~   “Seniorproppen”

      Hej seniorprop

      Tak for tilbagemeldingen. Jeg ser det som en god idé at følge din anvisning og vil gerne have vejledning vedr. en boot-DVD.

      I øvrigt står der også “Administrator” ved den  anden brugeradgang. Ved ikke om det gør nogen forskel.

      vh Steven Sørensen


      seniorproppen
      Abonnent

        Til Steven Sørensen

        Generelle bemærkninger.

        Det anvendte backup-program er primært udvalgt fordi det også opfylder KISS-princippet.

        Det anvendte backup-program kan naturligvis udskiftes med andre lignende programmer – men det vil i givet fald være helt på læserens / brugerens eget ansvar.

        Computerens system-drev C: bør ubetinget friholdes for indholdet i private mapper og filer.

        Indholdet i private mapper og filer bør for en god ordens skyld indlæses på de andre disponible disk-drev (partitioner) D:  – E:  – F: 

        Ved hjælp af computeren hentes gratis-programmet Paragon Backup & Recovery 2014 på Internettet    Gem programmet på en USB-nøgle til senere genbrug på andre computere. 

        Paragon Backup & Recovery 2014 kan – i modsætning til mange andre lignende programmer – i en og samme proces brænde en opstarts-DVD, der indeholder en hel sikkerhedskopi af en computers operativsystem med tilhørende filer. 

        For at undgå “utidig indblanding” fra Internettet fjernes Windows Vista computerens kabel-forbindelse til netværks-routeren og dermed til Internettet. 

        Sæt USB-nøglen i computerens USB-stik    Find og installer Paragon Backup & Recovery programmet. 

        Læs de givne installations-vejledninger og bekræft de foreslåede indstillinger af programmets standard-funktioner.

        Start programmet og vent indtil Express vinduet med de farvestrålende fliser vises – Tryk på den røde flise, hvor der står BACKUP & RECOVERY 

        I programmets Standard vindue vælges fanebladet Backup & Restore – Tryk på Lokal Disk (C:) – Tryk på Back Up – Vent indtil det første Backup Wizard vindue viser sig – Tryk på Next 

        I det andet vindue sættes der kryds i boksen Lokal Disk (C:) – Tryk på Next – I det tredje vindue markeres Burn the data to CD, DVD or BD – Tryk på Next 

        I det fjerde vindue vælges computerens DVD-drev som modtager af de data, der skal gemmes på en eller flere 4.7 GB DVD-skiver – Tryk på Next 

        I det femte vindues kommentar-felt skrives Backup af Windows Vista (Datoen tilføjes automatisk) – Tryk på Next 

        I det sjette vindue vises en oversigt over backup’ens indstillinger – Tryk på Next – Idet syvende vindue trykkes der på Finish 

        I det øverste venstre hjørne af programmets Standard vindue trykkes der på Apply – Tryk på OK – Følg og bekræft de givne vejledninger indtil brændingen af operativsystemets DVD-kopi er helt afsluttet. 

        Brændingen af operativsystemets DVD-kopi vil under normale omstændigheder tage ca. 30 ~ 45 minutter at gennemføre, men kan blive forlænget noget mere, hvis den samlede datamængde overstiger ca. 4 GB. 

        Fjern operativsystemets DVD-kopi fra computeren når programmet har afsluttet alle sine gøremål – Marker og gem DVD-kopien på et sikkert sted.

        Genetabler Windows Vista computerens kabel-forbindelse til netværks-routeren og dermed til Internettet.

        Det – at der også står Administrator ved den anden brugeradgang – kan muligvis være årsagen til dine adgangs-problemer, men den problemstilling kan vi se på, når du har fået lavet en opstarts-DVD med harddiskens indhold. 

        Send mig en tilbagemelding, hvis der opstår uventede problemer eller du er klar til at fortsætte.

         

        M. v. h.  ~   “Seniorproppen”

        Hej seniorprop

        Tak for tilbagemeldingen. Jeg prøver og vender tilbage.

        Vh Steven Sørensen

        Hej seniorprop

        Fik nu tid til at udføre backup af systemet. Er proceduren så nu den omvendte rækkefølge altså at restore igen?

        vh Steven Sørensen


        seniorproppen
        Abonnent

          Til Steven Sørensen

          Da du som tidligere nævnt ikke havde nogen former for sikkerheds-backup til Vista’en, så gik den første øvelse ud på at få lavet en alternativ sikkerheds-backup.

          Den sikkerheds-backup du nu har lavet med Paragon Backup & Recovery 2014 indeholder selvfølgelig også den fejl, der var anledningen til dit første spørgsmål.

          Med din nye sikkerheds-backup kan du altid skrue tiden tilbage, hvis noget “går i kage” under fejlfindingen af computerens opsætning og dine administative opstarts-problemer.

          For at finde årsagen til dine adgangsproblemer, vil jeg foreslå, at du som det første går ind via Kontrolpanelet og finder Bruger Konti {User Accounts}.

          Nærlæs alt, hvad der står om de viste bruger konti – uden at ændre på noget.

          Hvis flere af de viste bruger konti også er udnævnt til at være Administrator – så vil jeg formode {håbe}, at det kan være den reelle fejlårsag.

          Deaktiver / Slet alle de viste bruger konti – undtagen den ene, der bærer dit navn og som fortsat skal være den eneste konto med administrative rettigheder.

          Når alle konti er tilpasset bør der kun være din egen aktive og administrative konto og en enkelt gæstekonto. der ikke nødvendigvis behøver at være aktiveret.

          Sluk for computeren og tænd den så igen for at kontrollere, hvorvidt du har fået fjernet fejlen med computerens adgangs-problemer.

          Hvis fejlen er fjernet laver du en helt ny sikkerheds-kopi med Paragon Backup & Recovery 2014, så du nu har en fejlfri sikkerheds-kopi uden nogen kendte fejl.

          Hvis fejlen ikke er fjernet, så sender du mig en tilbagemelding, så vi kan fortsætte fejlfindingen.

          M. v. h.  ~   “Seniorproppen”

          Til seniorprop

          Manglende log on på Vista – fortsat.

          Tak for svaret som blev prøvet uden held.

          Den ekstra “administrator”, der i øvrigt også fremstår som gæst, blev slettet, hvilket resulterede i helt manglende log on.

          Jeg geninstallerede derfor fra backup dvd´erne, gennem fejlsikret tilstand, og er nu tilbage ved oprindelige problem.

          vh Steven Sørensen

           


          seniorproppen
          Abonnent

             Til Steven Sørensen

            Det var en skam, at det ikke lykkedes at finde årsagen til dine logon-problemer i første hug – men så må vi jo prøve noget andet.

            Da min Windows XP computer ikke kan håndtere dine Vista’s logon-problemer, så har jeg af samme årsag været en tur på Internettet, hvor jeg har fundet nedenstående links, der selv om de er på både engelsk og dansk forhåbentlig kan give dig en bedre indsigt i logon-problemernes årsag og virkning samt ikke mindst, hvordan du kan fjerne fejlene..

            Selvfølgelig kunne jeg havde kopieret teksterne i de fundne links, men da jeg ikke kan gøre de give oplysninger bedre end de allerede er, så finder jeg det rigtigst, at du selv kan vælge og vrage mellem de givne muligheder.

            Indholdet i nedenstående links er opstillet i en punktvis vejledning, så du selv kan justere computerens logon-procedure.

            http://en.kioskea.net/faq/300-access-a-hidden-administrator-account-in-windows-vista

            http://support.microsoft.com/kb/947215/da

            http://pcsupport.about.com/od/windowsvista/ht/autologonvista.htm

            http://www.computerworld.com/s/article/9001970/How_to_access_the_true_Administrator_account_in_Windows_Vista?pageNumber=1

            Jeg håber meget, at det denne gang vil lykkes dig at rettet op på din computers logon-problemer.

            Hvis fejlen ikke er fjernet, så sender du mig en tilbagemelding, så vi kan fortsætte fejlfindingen.

            M. v. h.  ~   “Seniorproppen     God påske !

            Hej seniorproppen

            Har nu fulgt sidste anvisning, og er nået frem til at kunne åbne den skjulte administrator adgang og derfra i øvrigt oprette en ny bruger adgang, hvilket er den jeg vil bruge fremover. Fandt aldrig ud af, hvad fejlen var, men har deaktiveret den oprindelige bruger. 

            Det fremgår i øvrigt af nogle af anvisningerne, at den som deffault skjulte administrator adgang skulle være mindre sikker og at man bør markere den som skjult igen. Hvorfor mon det? 

            Tak, i øvrigt for de gode svar.

            Vh Steven Sørensen.

             

            Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.