Komputerproblemer

Ikke løst
Dette emne indeholder 5 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Christian Bugge Christian Bugge 8 år, 6 måneder siden.
Oprettet af
frede.13
Abonnent

Jeg har lige en fem til seks spørgsmål.

Spørgsmål nr 1.

Jeg har været ved at insssstalere windows 95 på to komputer den første er af ukente mærke men fra omkring 2000 måske lidt nyere den anden en DELL DMC 4600 der har kørt windows xp problemet er at når jeg instalerer eller forsøger på det går det udmærket intill den skall genstarte så kmmer den op med en meddellse om at.

Under initialiseringen af enheden IOS:

Windows beskyttelsesfejl.

Du skall genstarteeeee komputeren.

Da jeg så har gjort det hvor den så kommer til samme sted igen og efter første gang vil den i fejlsikret tilstand men når jeg trykker ok lukker den ret hurtigt komputeren men hvad står IOS for og kan jeg gøre noget ved det kan det skyldes at komputeren er for ny for windows 95.

Og spørgsmål nr 2.

Og det andet spørgsmål drejer sig om to windows 98 og altså ikke SE.

Når man højreklikker på skrivebordet og derefter egenskaber og så instillinger så står skærmopløsningen på 640×480 og skyderen til at flytte indstillingen med nægter at lade sig flytte og når jeg går ind i systemmet med programmet AIDA32 så fortæller den under grafik at systemmet understøtter.

640×480  135 Hz

800×600  110 Hz

1024×768  85 Hz

1152×864  75 Hz

1280×1024  65 Hz

Så hvordan får jeg så tvangsflyttet skydderen og hvad skyldes det at den tilsyneladendehar sat sig fast for med den lave grafikopløsning bliver billedet for sor og når jeg prøver at instalere nogle programmer fra komputer for alle cd-romer så rager billedet langt uden for skærmkanten så jeg ikke kan komme til de der knapper jeg skall trykke på og kræver også 800×600 men hvad skyldes det at den ikke kan flyttes når nu systemmet understøtter det så hvordan tvangsflytter jeg den eller e der andre måder og flytte den på.

Og spørgsmål nr 3.

Jeg har købt en komputer med windows xp profesionel instaleret hvor han stadig står som admistrator så jeg ikke kan slette nogle af de programmer han har instaleret og jeg når jeg har instalere superantispyware ikke kan aktiver det så hvordan ændrer jeg det for jeg har ændret det der i det der hedder brugere men det ændrer ikke på det der er givet i licens til og det gælder alle komputer jeg har købt men har ikke betydet så meget i home edition versionen så skal jeg ind i komandopromten og ænde noget og hvorledes gør jeg det for det kan ikke lade sig gøre og formatere den da jeg ikke har instalations cd-romen så hvordan ændrer jeg det der er givet i licens til ska jjeg registrere mig for og ændre hvem det er givet i licens til.

Og spørgmål nr 4.

Det er også en windows xp profesionel hvor den starter op mmmmmed et program der hedder phoenixnet hvor den sådan set forhindrer mig i og komme ind i biosen men når jeg vil slette programet kan jeg ikke finde den nogen steder men for og virke må det nødvændigvis ligge et sted men ligger den ude på nettet for der er godt nok en internetadresse der hedder http://www.phoenixnet.com så er det et program der skall slettes via internettet for jeg er ikke intreseret i og have sådan et program til at ligge og styre opstarten.

Og spørgsmål nr 5.

Og så har jeg en fire komputer der har fået den ide når jeg trykker på luk at så kommer den     op med en sort skærm med windows logo på og under neden står der at nu er det sikkert at lukke komputeren og så skall jeg så trykke på tændknappen fo at slukke så knappen er blevet til en tænd og sluk knap hvordan korekser jeg det så den selv lukker helt når jeg har trykket på luk for det andet har da kun i de gamle strømforsyning hvor man tilsidst skulle trykke på tændknappen for at lukke den.

Og spørgsmål nr 6.

Og så har problemer med nogle ramblogge hvor komputeren ikke kan se rambloken eller dele af den så findes der et program der kan sætte liv i dem eller hvad og det hjælper ikke o g slibe dem jeg har prøvet og med en stålbørste jeg har brugt til tændrørene og det virkede ikke og det her program AIDA32 kan godt se dem og lisådan programmet SIW kan også se dem kan rambloggene være kaput eller er der overhoved noget der kan gå til i dem og hvis jeg skal have nogle nye hvor får jeg så fat i dem det er spesielt dem der hedder SDRAM uden at de ligefrem koster en formue så jeg håber i kan hjælpe mig med det og på forhånd tak.

 

Mvh.

Frede Rasmussen

[email protected]

Christian Bugge
Christian Bugge
Registreret bruger

    Kære Frede

    Lad mig prøve at se, om jeg kan svare.

    1. Windows 95 er usupporteret og svært forældet. Jeg vil ikke anbefale dig at bruge det. Hvis du leder efter et minimalistisk operativsystem, som kører godt på ældre computere, vil jeg anbefale dig en af de mange Linux-varianter til formålet.

    2. Problemet med opløsning i Windows 98, skyldes manglende drivere til grafikkortet. Jeg vil heller ikke anbefale dig at bruge Windows 98 af samme årsager som ovenfor.

    3. Hvis du kan logge ind med en administrator konto, kan du administrere brugere, som det passer dig. To brugere med administratorrettigheder, har samme adgang til at afinstallere programmer. Jeg vil heller ikke anbefale Windows XP.

    4. Hvordan forhindrer et program dig i at komme ind i BIOS? Det burde være muligt at tilgå BIOS i forbindelse med opstarten, hvor programmer installeret i Windows ikke har nogen indflydelse. Hvis det ikke kan lade sig gøre, kan du prøve at nulstille BIOS.

    5. Det tyder på manglende chipset drivere, eller et problem med Windows. Prøv at opdatere drivere, og søg efter en chipset og power management driver specifikt til den aktuelle computer. Hvis det ikke hjælper, så prøv at køre et integritetstjek af systemfilerne med sfc /scannow

    6. Hvis maskinen ikke opdager, at der er sat ekstra ram-moduler i, er det sandsynligvis fordi ram-modulerne er inkompatible.


    frede.13
    Abonnent

      1. Det kan godt være at windows 95 er gammel men nu har jeg dem men IOS står de for internet oprating system eller hvad.

      2. Og hvor finder man de driver.

      3. Hvordan sletter jeg den forige administrator plus hvordan ændrer jeg hvem den er giver i licens til.

      4.Det er netop problemet den starter op med den så jeg ikke kan komme ind i biosen jeg ved ikke om den skal afinstaleres på nettet jeg har i øjeblikket så dårlig internetforbindelse.

      5. Det må jeg prøve på for det plejer kun og være de gamle strømforsyning man skulle det.

      6. Den ene opdagede halvdelen af blokken de er jo godt nok brugte blokke men det skulle vel ikke have nogen indflydelse på.

       

      Og så til sidst lidt brokeri over nogle reklamebilleder som går ind og dækker for noget når jeg prøver og udprinte siden jeg foretrækker og have siderne så jeg kan læse det så er det lidt iriterende at der en firkantet reklamblok som spærer for noget af teksten den ene reklamere for en perfekt barbering til fantastsk pris og den anden er den bjælke at i bruger kokies og den der kokies reklameblok nægter jeg ok tryke på ok jeg vil ikke have det på komputeren så det er lidt iriterende at det dækker for noget af teksten.

      Mvh.

      Frede Rasmussen

      Christian Bugge
      Christian Bugge
      Registreret bruger

        1. For det meste dækker forkortelsen over Apples operativsystem til iPhones og iPads, og i den lidt mere nørdede ende står det helt rigtigt for Internet Operating System, som er det operativsystem, der kører på Cisco netværksudstyr. 

        I sammenhæng med Windows 95 står IOS for Input/Output System. 

        Problemet kan måske relatere sig til Windows’ caching-funktion, SmartDrive. Du kan forsøge dig med løsningen her: https://support.microsoft.com/en-us/kb/157924

        2. Det afhænger af hvilket skærmkort, der sidder i computeren. Ofte kan du finde driverne på producentens hjemmeside, fx:

        http://www.nvidia.com
        http://www.intel.com
        http://www.amd.com

        Hvis du oplyser mig præcis hvilken computer der er tale om, kan jeg undersøge det for dig.

        3. Den mest hensigtsmæssige løsning er sandsynligvis at geninstallere Windows XP fra gendannelsespartitionen eller ved hjælp af medfølgende cd’er. Præcis hvordan det foregår afhænger af, hvilken computer der er tale om. Ofte kan du tilgå opstartsmenuen og gendannelsesfunktioner ved at trykke på en bestemt tast under opstarten.

        Du kan også fjerne eller nulstille administrator kodeordet ved hjælp af et særligt program.

        Windows XP licensen følger i de fleste tilfælde computeren, og er derfor ikke registret til nogen bestemt person. Computeren i sig selv kan være registreret hos producenten, men eftersom al garanti sandsynligvis er udløbet, er der ingen grund til at forsøge at omregistrere den.

        4. Løsningen er med al sandsynlighed at flashe BIOS med den seneste firmware. Du finder både firmware og de nødvendige værktøjer på producentens hjemmeside.

        5. Problemet kan have mange årsager, men det er en god ide at starte med at opgradere chipsæt drivere og eventuelle power management værktøjer, og køre føromtalte integritetstjek af systemfilerne. Hvis det ikke hjælper, så vend tilbage.

        6. Hvis operativsystem kun kan se halvdelen af den ekstra installerede ram, kan der være tale om et defekt modul, men det er mere sandsynligt, at problemet skyldes, at 32bit Windows kun kan håndtere op til 4 GB ram. 

        Angående hjemmeside/forum: Hvilken browser bruger du? Hvad er opløsningen på den skærm, du ser siden med?


        frede.13
        Abonnent

          Jeg tror det er et Cteative Geforce2 MX200 det var et jeg satte i efter at den interne stod af og opløsningen er 1024pixel 768pixel i en amitech med windows xp for jeg er så gammel så jeg helst skal have svarene printet ud på skrift så er lidt iriterende at sådan en reklame læger sig over noget af det og hvad angår nr 1 så bryr jeg mig ikke om linux jeg har fået en med en amitech der hedder linux mint 1.7 og den vil have koder bare ved det minste ændringer og det gider jeg altså ikke så den sletter jeg når jeg kommer så langt og dem jeg prøvede og instalere på har før kørt windows xp jeg har dem kun som et korsium eller hvad det nu hedder jeg har fem af dem og nr 2 der hvar i sin tid noget der hed MDAC ( Microsft data acces component) det er vel en form for driver og det gælder vel også direkt X og nr 3 det med mener jeg ikke jeg har prøvet og nr 4 venter jeg med til jeg får lysleder og dermed en støre hastighed end den jeg har nu men dens filsystem er FAT32 kan jeg ændre det til NTFS system og hvordan gør jeg det og nr 5 det er en Qompak profesionel og den anden kunne kun se halvdelen af en ramblok på 512mg ram om det er slidtage eller hvad ved jeg ikke men den kører best fra 1024 og opefter og lige nu har jeg superantispyware til at køre så må se hvor den reklame ligger henne men det er sjovt at den først dukker op når jeg skall printe og så til allersidst jeg har alle systemmer fra 95 og op til 10eren den sidste ha jeg ikke pakket ud endnu jeg venter til jeg får lysleder.

          Mvh.

          Frede Rasmussen

          Christian Bugge
          Christian Bugge
          Registreret bruger

            Hej igen

            Har du nogle konkrete spørgsmål, som du har brug for svar på, eller specifikke problemer, som vi kan hjælpe med?

            Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.