Kopiering af systemprogrammer

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 12 år, 5 måneder siden.
Oprettet af
seniorproppen
Abonnent

Kopiering af komputerens systemprogrammer.

 

Når man har geninstalleret et nyt operativsystem (Windows XP / Windows 7) på en komputer, er det jo også en kendsgerning, at der ikke går lang tid før komputeren igen bliver sløv og langsom grundet ‘tilsanding’ i komputerens basale funktioner.

 

I den forbindelse ville det være meget hensigtsmæssigt, hvis man i forbindelse med geninstalleringen også kunne gemme en komplet kopi af en komputers systemprogrammer med tilhørende indstillinger ved hjælp af et dertil egnet kopieringsprogram.

 

Kan man i stedet for – at installere et nyt stort og bøvlet system-kopieringsprogram – bruge det medfølgende Windows program “File and Settings Transfer Wizard” (migwiz.exe) til at gemme en komplet kopi af en komputers systemprogrammer med tilhørende indstillinger ?

 

Med venlig hilsen   –  🙂

 

Det ultrakorte svar på dette gode spørgsmål er desværre ‘Nej‘ 🙁

Guiden overfører personlige indstillinger, e-mail, dokumenter og den slags, men nulstiller ikke systemindstillinger.

Vi har skrevet adskillige artikler om at rydde op og fjerne overflødigt skrammel, og den mest effektive metode er og bliver at fjerne baggrundsprogrammer, der starter sammen med Windows.

Den komplette sikkerhedskopi af systemet med samtlige indstillinger får du fortsat bedst (nærmest udelukkende) med et godt backup program, fx Macrium Reflect:

http://www.macrium.com/reflectfree.aspx

At gendanne derfra vil dog fjerne programmer installeret og indstillinger foretaget efter sikkerhedskopien. Det er ikke nemt at få verden perfekt…

Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.