Langsom windows 8

Løst
Dette emne indeholder 6 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år, 3 måneder siden.
Oprettet af
perh775093
Abonnent

Jeg har opgraderet fra windows 7 til windows 8 pro. Min pc er blevet mærkbart langsommere, både ved opstart og ved forskellige funktioner. Windows Live mail fejler ofte (svarer ikke) og genstart virker ikke (genstart snurrer bare), så jeg må tvangslukke. Jeg fortryder faktisk opgraderingen – og der er ingen vej tilbage.

Er der andre oplevelser af samme art – Windows 8 skulle jo starte og køre hurtigere.

Mvh Perh

Det er ganske modsat store mængder af erfaringer og målinger, Windows 8 er normalt meget hurtig, både i opstart og brug.

Derfor mistænker jeg, at den nye Windows-installation mangler forskellige drivere for at udnytte computeren ordentligt. De kan hentes og installeres – hvilken model har du?


perh775093
Abonnent

    Hej Henrik.

    Min bærbare pc er en HP Pavilion dv7 dv7-4022so

    Mvh Perh

    Drivere til den model ligger her:

    http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/DriverDownload.jsp?prodNameId=4233235&lang=en&cc=us&taskId=135&prodTypeId=321957&prodSeriesId=4149935

    Den side gør det desværre klart, at der ikke findes egentlige Windows 8 drivere til den model. HP skriver mere om situationen her:

    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c03451712&cc=us&dlc=en&lc=en&product=4233135

    Selvom der er mange oplysninger, står der ikke meget, der direkte har med dit problem at gøre – men én vigtig ting vil jeg fremhæve: HP garanterer ikke for opgradering til Windows 8 for computere købt før 1. oktober 2011.

    Hvis din computer er ældre end det, er dit bedste valg at gå tilbage til Windows 7, hvis det er muligt. Hvis du ikke har taget sikkerhedskopi inden opgraderingen til Windows 8, er der stadig mulighed for at lave en komplet gendannelse af computeren til fabriksny tilstand. Det vil dog fjerne alle installerede programmer, og muligvis også dokumenter, så fuld backup anbefales.

    Holder du fast i Windows 8, bør du først installere nyeste BIOS-udgave:

    http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareIndex.jsp?lang=en&cc=us&prodNameId=4233235&prodTypeId=321957&prodSeriesId=4149935&swLang=13&taskId=135&swEnvOID=4063#120

    Efter opdatering og genstart skal du finde frem til Enhedshåndtering og se efter manglende drivere. Specielt bør du være opmærksom på, om den rigtige driver til grafikkortet er installeret. 

    Du kan også bruge DriverMax til at opsnuse de allernyeste drivere til din computer – den gør et grundigere arbejde end HP’s downloadside:

    http://www.drivermax.com/

    Der er en del manuelt arbejde forbundet med at få det her i orden – desværre.


    perh775093
    Abonnent

      Hej Henrik.

      Tak for meget kompetent redegørelse.

      Jeg testede min HP på Microsofts side for opgradering med fint resultat.

      Efter opgradering fra w7 til w8 checkede jeg enhedshåndtering. Her er gul markering ud for “ATI Mobility Radeon HD 5000 series (microsoft corporation – WDDM v 1.20)”. En søgning efter w8 driver giver det resultat, at HP ikke har udgivet en w8 driver hertil. (pudsigt nok er min HD 4200 series ok). Så problemet er formentlig væsentlig begrundet heri.

      Jeg er ærgelig/sur over, at Microsofts test ikke afslørede noget, inden jeg opgraderede.

      Der er nu så megen ustabilitet (især W live mail)  og langsom kørsel, at jeg formentlig geninstallerer W7 fra mine genetableringsDVDer helt fra begyndelse. Men det er rigtig surt!!!!

      Jeg har ikke set eller været opmærksom på HPs advarsel om pc’ere før 1/11-11.

      Mvh Perh

      Selv tak, og jeg er ikke færdig endnu. Du behøver nemlig ikke hente grafikdriver fra HP, den almene driver til grafikkortet her kan bruges i stedet:

      http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonmob_win7-64.aspx

      Prøv det, før du kaster håndklædet i ringen.


      perh775093
      Abonnent

        Hej Henrik.

        Tak for mere råd.

        Jeg har checket mange steder – også AMD’s driverkontrol.

        Der er ikke en opdateret driver til W8.

        Når jeg i enhedhåndtering opdaterer driveren, får jeg besked, at den er opdateret med den seneste. Men der er fortsat gul markering.

        Jeg opgiver.

        Tak for din hjælp.

        mvh Perh

        Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.