Min komputer mangler plads den har kun 11 GB fre

Løst
Dette emne indeholder 11 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  frede.13 5 måneder, 2 uger siden.
Oprettet af
frede.13
Abonnent

Min komputer er en acer komputer model aspir TC-115 i 2014 og den har 2 partioner på samme harddisk så kan man ikke sløjfe den og slå de to partioner sammen og så regnede jeg med at den og lenovoen kunde se en 3TB harddisk og at medion med windows 10 kunde se en 4TB harddisk men de kunde kun se 2TB så hvordan får jeg formateret de sidste og så kunde jeg godt tænke mig og udskifte cpu en og til det skulde jeg finde ud af hvad socket den har men den vil ikke lade mig instalere siv så hvad findes i stedet og vistaen og 7 og 8.1 og 10 kan ikke lide XPprofre 1.52 så hvad findes der i stedet som de kan lide og så er der nogle bilder i fordelzonen er der et program til at styre dem og til sidst de virusprogrammer er det addevære eller antivirus.

 

Mvh.

Frede Rasmussen


frede.13
Abonnent

  Nå ja jeg glemte at de to partioner er hver på 456GB og som sagt c har 11GB og d har 195GB fre så vil de løse det med manglende plads  her og nu indtil jeg får formateret det sidste af den på 3TB.

   

  Mvh.

  Frede Rasmussen

  HenrikClausen
  HenrikClausen
  Komputer for alle

   Det var en del spørgsmål. Kunne jeg få dig til at oprette en sag til hvert af dem? Det gør livet meget nemmere 🙂

   Lad mig starte med stærkt at fraråde en CPU-udskiftning. Jeg ved ikke om det overhovedet er muligt på den konkrete model – den kan være loddet direkte på bundkortet – men selv hvis den sidder i en sokkel og er til at skifte, er fordelen ved at gøre det så lille, at det hverken er prisen eller risikoen værd.

   Der er to andre opgraderinger, der er nemmere, sikrere og billigere end at skifte CPU:

   – Sæt mere ram i. Hvis din computer har 4 GB, vil jeg anbefale at montere 4 eller 8 GB mere.

   – Skift harddisken ud med en SSD. Det er en lidt større operation, men kan virkelig mærkes.

   Og så er der spørgsmålet om harddisk partitionerne. Det kan du bruge dette program til:

   https://fordelszonen.komputer.dk/programmer/systemprogrammer/easeus-parition-master

   Det kan flette C:- og D:-partitionerne uden besvær, du højreklikker blot på C-drevet og vælger Flet partition…. Jeg vedlægger et par skærmskud, der viser hvordan du sætter gang i guiden til det.

   Og så er der spørgsmålet om den store harddisk og 2 TB grænsen. Det er et kompliceret spørgsmål, som jeg helst vil besvare i en ny sag. Så tag lige det spørgsmål ud for sig selv.


   frede.13
   Abonnent

    Det der program kunde jeg ikke få til at virke jeg har tilsyneladende ikke noget program der kan åbne for det så der kom ikke noget link til at flette partitionen med det er ligesom jeg ikke henter et program direkte men skal igennem et program til at åbne.

    Mvh.

    Frede Rasmussen


    frede.13
    Abonnent

     Jeg kom til at se at der stod Windows 10 det er ikke Windows 10 men min acer komputer modelaspir TC-115 som jeg købte i 2014 der har to partitioner  og Windows 8.1 der har to partitioner på 456 GB og når jeg højreklikker på c å vises bare de sædvanlige og ikke noget med Flet partition….

      

     Mvh.

     Frede Rasmussen

     HenrikClausen
     HenrikClausen
     Komputer for alle

      Jaeh, det er en opgave, som de indbyggede værktøjer i Windows ikke kan klare.

      En mulighed er at flytte alt indhold væk fra D:-partitionen, slette den, og derefter udvide C: til at bruge den ledige plads. Det mener jeg, at Diskhåndtering fra Windows 8.1 kan klare.

      Ellers skal du bruge EaseUs Partition Master. Bemærk: Det skal installeres efter at du har hentet det. Først derefter kan du starte programmet og arbejde på dine partitioner.


      frede.13
      Abonnent

       Den var lidt sværere end jeg havde regnet den vil lade mig slette D den vil kun forminske og dermed oprette en ny disk og det er jo ikke meningen og det der program vilket program skal man have for at instalere det den kommer med nogle udvalg som ikke kan instalere den.

        

       Mvh.

       Frede Rasmussen

       HenrikClausen
       HenrikClausen
       Komputer for alle

        Hej Frede

        Når du har hentet EaseUs Partition Master, skal du køre det fra Windows’ mappe med Overførsler. Det starter en guide, der installerer programmet. Det hentede installationsprogram kan du finde fra Windows’ Stifinder, eller fra din browsers mappe med hentede filer.


        frede.13
        Abonnent

         Jeg var inde ved mappen overførsel og forsøgte og starte den den kom med 10 forslag til programmer til at åbne det og det eneste der så nogenlunde kunde var notesblok og alle de krusseduller fattede jeg ikke et kuk af så jeg opgav har du ikke et skærmskud der viser hvordan den skal startes for jeg kan ikke få den til det.

          

         Mvh.

         Frede Rasmussen


         frede.13
         Abonnent

          Og i dag forsøgte jeg og slette D men det vil den ikke tillade den skulle da ellers vare tom jeg tror det skyldes den manglende plads så jeg ved ikke hvad jeg så gør.

           

          Mvh.

          Frede Rasmussen


          kaj-emil
          Abonnent

           Hej Frede

           Emnet med for lidt plads på C:-drevet er før rejst i dette Forum, måske du gerne vil se to? jeg bringer dem i hvert fald her.

           1. Her er “nok” den simpleste løsning, nemlig at flytte tunge systemmapper som f.eks. Billeder til D:-drevet.
            Jeg har i denne tidligere tråd beskrevet hvordan:
            https://forum.komputer.dk/forum/windows-10/emne/hvordag-skifter-jeg-biblioteker/
           2. Her er en anden tråd, der matcher Henriks forslag i denne (din) tråd:
            https://forum.komputer.dk/forum/din-pc/emne/fyldt-c-drev-tomt-d-drev/

           Med venlig hilsen

           Kaj-Emil


           frede.13
           Abonnent

            Det vil jeg prøve for de to diske ser ud til at være intrgeret.

             

            Mvh.

            Frede Rasmussen

            Du skal være abonnent for at skrive et indlæg