Nedlukning af pc

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 13 år, 4 måneder siden.
Oprettet af
osh64
Medlem

Hej

Jeg har en pc med vista, men når jeg skal lukke den, og har trykket på luk computer, går der ca 15-20 minutter før den slukker, den står bare, først med “logger af” og bagefter med “lukker computer” meget længe hvad kan jeg gøre ? 

Problemet skyldes med stor sikkerhed et program, der hænger – muligvis et ondsindet. I første omgang ville jeg tjekke computeren med et antivirusprogram og et anti-malware program (se Sikkerhed på vores CD).

Men der er også mulighed for, at det er et legitimt program med en fejl, der får det til at hænge, mens Windows venter på at det snøvler sig færdig. Du kan gå på jagt efter kandidater i Windows’ Jobliste – eller du kan gøre noget helt andet:

Lav en genvej på skrivebordet med et passende navn, f.eks. LUK NU!

Denne genvej skal pege til kommandoen “shutdown /p”. Når du dobbeltklikker på denne genvej, vil Windows lukke uden at vente på, at programmerne pænt rydder op og går sin vej. Jeg har selv sådan en genvej, og den lukker min (pænt hurtige) computer på ganske få sekunder, uanset hvad jeg har kørende.

Det er effektivt, så brug den med varsomhed, hvis du har programmer, der skal have gemt sine dokumenter først.

Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.