.NET framework

Løst
Dette emne indeholder 7 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
larsjensen
Abonnent

Hvad er det med .NET framework? 
Nu har jeg, på 2 forskellige maskiner, oplevet fejl 8024402F. Begge gange er problemet afhjulpet ved afinstallering af .NET framework. 
Kan nogen fortælle mig, hvorfor det er sådan? 

Den fejl synes egentlig at ligge i Windows Update – Microsoft har udgivet et FixIt for at løse det, det kan du hente her:

http://windows.microsoft.com/is-IS/windows7/Windows-Update-error-80244016-8024402f-or-c80003fa


larsjensen
Abonnent

    Nu var det så “heldigt”, at fejlen kom igen (på konens Vista-mediecenter), så jeg ville prøve den FixIt. Det viste sig, jeg ikke kunne åbne den, da det er en diagcab-fil. 
    Jeg fandt ikke ud af at åbne den, da jeg ikke ville hente nogle obskure programmer til det. Et sted anbefalede de at køre checkdisk og sfc /scannow, så det gjorde jeg. Det hjalp ikke! Hvad kan åbne en diagcab-fil?
    Så afinstallerede jeg .NET framework, og opdateringerne bare væltede ind:)
    Jeg ved ikke om fejlen ligger i update eller i .NET framework (eller begge stder), men det kan være rart at finde ud af det.
     

    Filtypen .diagcab hører til Windows’ eget fejlretningssystem, og hvis Windows er sat rigtigt op, vil du få et skærmbillede som vedlagte, og følger du guiden, kommer der besked om de fejl, der bliver rettet – se andet skærmskud. Er det ikke tilfældet, kan det rettes i opsætningen af Standardprogrammer – men da problemet er løst allerede, er der ikke direkte grund til at arbejde på det.

    Anbefalingerne af chkdsk og specielt sfc /scannow er udmærkede, når man står overfor uigennemskuelige problemer som dette. 

    Og angående problemets kilde: Den fejlkode, du angav i det oprindelige spørgsmål, peger på Windows Update. Hvad der præcist er foregået på din computer kan være svært at gennemskue, men Windows Update har åbenlyst været sat ud af kraft. Det var godt og vigtigt at få alle opdateringerne på plads, de er af kritisk betydning i disse usikre tider.

    Derefter kan du installere .NET igen, den nyeste version 4 kan hentes her:

    http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=17851

    Nogle programmer kan også have brug for de ældre versioner af .NET. Alle ældre versioner er dækket ind med version 3.5, der kan hentes her:

    http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=21


    larsjensen
    Abonnent

      Det ser ud til, jeg ikke har noget program til at åbne .diagcab-filer (se billede). 
      Det er en engelsk Vista, og jeg har ikke kunnet finde fejlfindings-værktøjet

      Jeg ved godt, at koden 8024402F peger på en fejl i Windows Update. Det er derfor, jeg ikke kan forstå, hvorfor tingene opfører sig, som de gør. Siden mit sidste indlæg (da jeg afinstallerede .NET framework og geninstallerede Vers. 4.5 manuelt), har min update kørt problemfrit. 

      Jeg har nu prøvet den kur på 2 maskiner, og det har virket begge gange:)
      Jeg kunne bare godt tænke mig at vide hvorfor. 

      OK, jeg er kommet til at lave en fejl, idet .diagcab-filerne kun kan bruges i de avancerede udgaver af Windows Vista, ikke i Home-udgaverne. Værktøjet til at åbne .diagcab-filerne er ikke inkluderet i Home-versionerne.

      Et FixIt, der fungerer i Home-udgaven, ligger her:

      http://support.microsoft.com/kb/836941

      Du kan eventuelt reparere .NET med denne lidt obskure kommando:

      %windir%Microsoft.NETFrameworkv2.0.50727ngen.exe update

      Den præcise årsag ligger et sted i krydsfeltet mellem .NET (der også er en del af Windows) og Windows’ netværkrutiner, hvor netværksforbindelsen falder ud periodisk – fejlkoden, der har det lidt mere læselige navn WU_E_PT_ECP_SUCCEEDED_WITH_ERRORS viser dette.

      Nærmere kommer vi det næppe.


      larsjensen
      Abonnent

        Lige et par ting inden vi slipper tråden: Mediecenterets update kører perfekt for tiden, så jeg vil ikke pille for meget ved det. Der er dog lige et par ting; angående .diagcab, så er det en Vista Ultimate, den kører på; og hvor er det denne lidt obskure kommando skal skrives ind?

        Når det er en Ultimate, skal kommandoen virke. Men da tingene kører nu, vil jeg sige “If it ain’t broken, don’t fix it” og lade det passere.

        Den lidt obskure kommando skal indtastes i et Kommandoprompt med Administrator rettigheder. Vi er så dybt nede i det tekniske, at jeg tog det for givet.

        Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.