Nummerering af billeder

Ikke løst
Dette emne indeholder 6 svar, har 5 stemmer og blev senest opdateret af  abchris 13 år, 3 måneder siden.
Oprettet af
SVBSYN
Medlem

Jeg har et problem med billedernes rækkefølge, når jeg overfører dem til visning. Selvom jeg omhyggelig ordner dem i rækkefølge efter optagelsestidspunkt, kommer de typisk ud i følgende rækkefølge: 1,10,11,12…19, 2,20,21…29,30, 31 osv. Det forstyrrer jo lidt historien, hvis der er kronologi i den.


abchris
Medlem

    Hvilket program bruger du til at importere billederne til din pc?

    Jeg vil generelt anbefale, at du altid navngiver dine foldere med dato med følgende format: yyyy.mm.dd plus et navn (eks.: 2011.01.08_Fra_vinterferien) – så vil det være let for dig at finde dem igen, og hvis du f.eks. bruger Picasa, så vil det program også lægge folderne i den rigtige rækkefølge.


    SVBSYN
    Medlem

      Hej #1

      Tak for svaret. Jeg flytter blot mine billeder ind på en fil i PC´en fra mit Canon kamera. I filen omdøber jeg så alle billederne på én med en titel og Windows indlægger så en fortløbende nummerering, som starter med 1. Herfra eksporterer jeg billederne via iTunes til Apple TV, så jeg kan se billederne på TV´et. Og det er så på skræmen de dukker op i den specielle rækkefølge.

      svb

      jan larsen
      jan larsen
      Supporter

        Fejlen er at du navngiver billederne med nr. 1, 2, 3, osv og når du så når til nr. 10 opfatter programmet det som nr. 1+0 og derved kommer nr. 10, 11, 12… til at stå før nr. 2 osv.

        Du skal i stedet navngive de første 9 billeder med nr. 01, 02, 03 osv. Derved kommer de ind i rigtig rækkefølge.

        Hvis det drejer sig om flere end 100 billeder er du nødt til at  starte med 001, 002 osv. og når du når til 10 skal de hedde 010, 011, 012 osv…

        Giver det mening?


        SVBSYN
        Medlem

          Hej Jan

          Når jeg omdøber i batch, starter programmet automatisk med 1, uanset hvad jeg kalder filerne – eksempelvis “Sommerferie 2010”. Det betyder, at jeg manuelt er nødt til efterfølgende at sætte et nul ind foran 1 – 9, eller værre 00 foran 1 – 9 og 0 foran 11 – 99, hvis der er mere end 100 billeder. Findes der ikke en metode, hvor man kan starte med nummer 101?

          svb


          olcarst
          Abonnent

            Jeg har prøvet at omdøbe en række billeder på een gang – og det er gået galt hver gang – et eller andet sted er der noget som bare ikke vil som jeg vil, men det MÅ da kunne lykkedes.

            Ole


            Vivaro
            Medlem

              Hej, er lige kommet ind i dette Forum 🙂 Nogen der kan hjælpe mig med en løsning på hvordan jeg omdøber en stribe filer i Windows 7

              Brandstrup

              Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.