opdeling af harddisk i wIN8

Løst
Dette emne indeholder 6 svar, har 4 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år, 4 måneder siden.
Oprettet af
ålborg
Medlem

hEJ.  Jeg har forsøgt at dele min harddisk i to med prog.:MiniTool Partion Wizard. Uden held. C drevet formindskes godtnok, men den nye partion registreres ikke. Virker det ikke med Win8?.  Er der indbygget program til opgaven i Win8. Er der et andet eksternt gratis program ,der kan klare opgaven?

vh Anders Lykke

Der er mange mærkelige begræsninger i forbindelse med partitionering, så jeg vil foreslå at tage et skærmskud, der illustrerer problemet. Så kan jeg sikkert udpege, hvad du konkret er støt imod.

Det bedste gratis program til partitionering er EaseUs Partition Master:

http://download.cnet.com/Easeus-Partition-Master-Home-Edition/3000-2248_4-10863346.html


ålborg
Medlem

    hej, du mener altså at mini partion Wizard burd e virke i win8. Har slavisk fulgt fremgangsmåde fra nr.17/2011. Et skærmskud vil blot vise det formindskede C-drev. Du  er sikker på easeus Partion virker med win8?.


    perh775093
    Abonnent

      Jeg har også forsøgt at danne en ny partition på min W7 pc for at installere W8. Det var ikke muligt, fordi jeg har 4 primære partitioner: system, C, D og E. Der kan ikke være flere partioner – det kan muligvis omgås, men det har jeg ikke forsøgt. Jeg etablerede i stedet en virtuel pc – men det var heller ikke vellykket, fordi w8 kun kunne køre som 32bit på min 64bit pc. Mvh Perh


      klaushp42
      Registreret bruger

        Hej

        I kfl 16-2012 er programmet som Henrik henviser til og prøv om ikke vedlagt link kan hjælpe dig.Det viser meget mere end det der er vist i bladet jeg har med held sammenlagt og udvidet partitioner på en vista pc og derefter installeret w8 på den ny partition .

        Du kan også afspille vidioen og se hvordan.

        http://www.partition-tool.com/easeus-partition-manager/extend-system-partition.htm

        Mvh

        klaus

        Løste dette svar dit problem???? 

         

         

        Ja, EaseUs Partition Master virker også med Windows 8 – ikke noget problem.

        Begrænsningen på fire primære partitioner er fundamental i den måde, partitioner defineres på harddisken – men begrænsningen kan faktisk omgås:

        1) Først skal der fjernes en af de fire primære partitioner.

        2) Den ledige plads bruges til at oprette en såkaldt ‘udvidet partiton’ – på engelsk: “Extended partition”.

        3) I den udvidede partition kan der oprettes en eller flere ‘logiske partitioner’ – og her er ingen grænser for, hvor mange der kan være. Derfor er det også en god idé at sætte meget plads af til den udvidede partition.


        ålborg
        Medlem

          hej  i tre.Tak for jeres input. Det er dog  blot en ny harddisk på en ny pc jeg vil dele i to, altså må det være afsnittet “Create a new partion” . Har læst om det på Eause og forsøger med det program snarest

          Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.