Opdeling af harddisk i Windows 7

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
rile
Abonnent

På min pc er harddisken opdelt i C drev, der indeholder windows og bl. a. programmer, medens dokumenter er placeret på drev G.

Jeg vil gerne opdele drev C, så drevet kun indeholder Windows, medens programmer flyttes til andet drev, f. eks. drev F.

Kan dette lade sig gøre uden at det får indflydelse på afviklingen af programmerne?

RILE

 

 

Selve opdelingen er ikke noget problem, men flytning af programmerne er:

1) Du kan formindske C:-drevet via Windows’ Diskhåndtering, og derefter oprette en ny partition i den ledige plads.

2) Alternativt kan du bruge EaseUs Partition Master til samme formål. Det er et meget kompetent program, der gør processen mere overskuelig:

http://www.easeus.com/partition-manager/epm-free.html

Men med hensyn til flytning af programmer er der normalt kun en vej, nemlig at afinstallere dem og geninstallere, placeret i en passende mappe på det nye drev. Det skyldes at programmernes placering bliver registreret og brugt mange steder i Windows (fx genveje i Start-menuen og højreklik menuer i Stifinder), og at Windows derfor bliver forvirret, hvis programmerne bare skifter placering. Det vil være fornuftigt at nøjes med at flytte de største programmer og lade de mindste blive liggende på C:-drevet.

Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.