Opstart låser i nogle minutter

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 13 år, 4 måneder siden.
Oprettet af
bigfoot28
Medlem

Når jeg starter XP, låser computeren altid i nogle minutter, før den efterfølgende kører som normalt. I mellemtiden ser man godt nok skrivebordet, og nogle programmer starter også med det samme, men en del af mine egne opstartsprogrammer hænger. Forholdsvis hurtigt i løbet af ventetiden ser man en fejlmeddelelse, som meget tænkeligt er forårsaget af, at et program har foretaget en ulovlig handling.
Jeg har prøvet at rense min computer på snart alle tænkelige måder og også fjernet mine ‘egne’ programmer fra startmappen, men uden forbedringer.

En betydelig hjælp til en opklaring har måske været at kigge i Windows’ fejllog, som vistnok efter hver opstart af computeren kommer med følgende fejllog:

“Tjenesten Pure Networks Platform Service hang ved start.”
“Tjenesten Pure Networks Platform Service afsluttede uventet.”

I begge tilfælde er Service Control Manager angivet som kilde.

Jeg har ikke kunnet finde noget, der minder om Pure Networks i hverken Kontrolpanelets Tilføj/fjern Programmer eller i Menuen Start, men jeg har til gengæld fundet to mapper på mit systemdrev, “Pure Networks Shared” og “Pure Networks” i hhv. mappen “Fælles filer” og “Application Data”.
I Pure Networks-mappen fandt jeg en setup-fil, som tilbød mig at reparere installationen, men her fik jeg en lignende fejlmeddelelse hen mod slutningen, som jeg også får under opstarten.

Kan I sige, om dette program kunne være årsagen til opstartsproblemerne og i så fald, hvordan man får det til at opføre sig normalt – hvis det altså overhovedet skal ligge på computeren.

Mvh. Stefan

For at tage Pure Networks Platform Server først:

Det er en del af Ciscos programpakke, der kan være installeret i forbindelse med en Cisco- eller Linksys-router. Prøv at afinstallere programmer, der har med Cisco eller Linksys at gøre, og installér dem igen (hvis du har brug for dem).

Hvis det viser sig ikke at være årsag til problemet, vil jeg foreslå at bruge Soluto til at finde ud af, hvad der bruger så urimeligt meget tid under opstarten. Soluto er gratis og kan hentes her:

http://www.soluto.com/

Det holder øje med alle programmer under opstarten og lader dig forsinke eller fjerne programmer, der bruger urimeligt meget tid.


bigfoot28
Medlem

    Tak for svaret.

    Det er ikke lykkedes mig at finde nogen form for afinstallering af min router, som både er mærket som en Cisco- og Linksys-router.
    Til gengæld fandt jeg en setup-fil til installation af Cisco Network Magic Pro, som jeg installerede. Udover en masse netværksmuligheder fik den åbenbart også rettet op på mine problemer, så opstartstiden nærmest er blevet helt menneskelig igen – ligesom der ikke er nogen fejlmeddelelse 🙂

    Mvh. Stefan

    Ps. Det lykkedes mig også allerførst at få mit netværk mellem en XP- og 7-maskine til at virke begge veje (da den kun har virket den ene vej før), men der er åbenbart noget, der blokerer, idet jeg efter genstart igen kun har adgang den ene vej – men nu omvendt…

    Jeg må lige give mig selv ret først 🙂 :

    Network Magic er præcist en Cisco programpakke installeret i forbindelse med routeren. Det er grundlæggende et udmærket program, der giver god oversigt over netværket. Der har tilsyneladende været en defekt installation af dette program, som har været årsag til problemerne.

    Angående netværket vil jeg først foreslå dig at slå firewall fra på begge computere. Det er ikke så farligt som det måske lyder, for du er beskyttet af den firewall, der er integreret i din router, og vil derfor ikke blive sårbar for angreb udefra.

    Hvis netværket falder på plads ved at suspendere firewall, ligger problemet der.

    Gør det ikke, vil jeg bede dig åbne en ny sag om problemet, så vi kan tage den derfra.

    Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.