Opstart

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af jan larsen jan larsen 13 år, 4 måneder siden.
Oprettet af
Poul C. Jensen
Medlem

Til tider når jeg tænder for computeren, vil Windows programmet XP ikke starte op. Det kan ske næsten hver gang eller der kan gå lang tid imellem.

Jeg løser problemmet med at slukke ved elkontakten og så tænde igen for computerenm, hvorved problemmet er løst.

Er der ikke en anden måde at løse problemmet på.

På forhånd tak.

Med venlig hilsen

Poul C. Jensen

jan larsen
jan larsen
Supporter

    Der kan være en eller anden driver der ‘hænger’ og forhindre systemet i at starte op. prøv at starte op i fejlsikret tilstand – lad pc-en starte helt op tilalt er indlæst og genstart så pc’en normalt. Dette kan nogle gange få tingene til at gå i sig selv igen.

    Et lille tip: Du behøver ikke slukke på stikkontakten på væggen når du skal tvinge maskinen til stop. Det er nok at holde on/off knappen på pc’en inde i ca. 10-20 sekunder indtil den slukker. Hvad der nu måtte være nemmest – min stikkontatk sidder nede ved gulvet inde under et bord…

    Lad mig lige tage fat her, for selvom man kan lukke computeren med det kendte “4-sekunder trick”, er der en anden advarselslampe, der blinker for mig:

    Den computer må have nogle år på bagen. Det kan være harddisken, der er ved at svigte, for de har en forventet levetid på 4-5 år.

    Hvis harddisken er af den alder, vil jeg råde til at skifte den. Det nemmeste er naturligvis at skifte hele computeren, men det er også langt det dyreste.

    En billigere løsning, der også generelt gør computeren hurtigere, er at montere en ny harddisk, kopiere hele indholdet fra den gamle til den nye, og derefter sætte computeren til at starte fra den nye. Da hele disken skal med, inklusive skjulte filer og systemfiler, skal du bruge et kloningsværktøj, ikke bare Stifinder, til at kopiere med.

    Lad høre, om der er brug for ekstra hjælp til spørgsmålet.

    Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.