Partionering af hard disk

Løst
Dette emne indeholder 7 svar, har 5 stemmer og blev senest opdateret af  jackdn 13 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
leifvisti
Registreret bruger

Hej jeg har fået en ny computer med Windows 7, og en meget stor harddisk, der er inddelt i et C: drev og et lille D:(Recover) drev.

Jeg vil gerne dele C: drevet op i flere mindre partioner, men jeg kan ikke få Pargon Hard Disk Manager 2010 til at gøre dette, idet programmet kun vil gøre det frie område på C: drevet mindre, og ikke opdele og partionerer det, som jeg havde forstillet mig.

Er det fordi D:(Recover) er der?

Og hvis det er derfor, kan jeg så uden problemer kopier indholdet af dette over på et externe drev, og så slette D:(Restore) drevet, og herefter dele C: drevet op i et D:, E:, og evt. flere drev, og herefter kopier det tideligere indhold af D:(Recover) tilbage igen i det “nye” D: drev, og så være sikker på, at alt skulle virke?????

Med venlig hilsen

Maria Møller

Abn 7588177372

mail: [email protected]


jackdn
Medlem

    Jeg ville tro, at du risikerer at din recovery ikke fungerer. Men hvorfor ikke undgå at rode rundt med D-drevet – og bare bede Paragon om at dele dit C-drev, så du beholder Windows på C, og kalder de nye drev (hvor du deler dem én ad gangen) for E, F, G osv.?

    Jeg mener bestemt at huske, at når man deler første gang, så har den nye partition slet ikke noget “driver letter”. Bogstavet (og i øvrigt også “label”) skal først tildeles bagefter, og manuelt, af dig – i menuen “Partition”.

    Held og lykke med det, Jack


    leifvisti
    Registreret bruger

      Tak for dit svar, men mit problem er, at jeg kun kan kommt til at gøre mit C: drev mindre. Jeg kan ikke komme til at få det opdelt og partationeret, som jeg ellers havde tænkt mig.

      Venlig hilsen

      Maria.


      Christian
      Medlem

        Hmm jeg kender ikke det omtalte program, men din recovery tror jeg da du kan brænde ud, du må være blevet spurgt om det på et tidspunkt lige efter indstallationen, det fylder nok 3-4 dvd’er og derfor får mange det nok ikke gjort.

        Men ryger harddisken så er recovery jo også væk, så få det nu brænt ud.

        Jeg bruger ikke at delle hardisk, men skal det gøres kan man bruge, Partition Magic. 🙂


        leifvisti
        Registreret bruger

          Tak for dit svar Christian.

          Pargon Hard Disk Manager 2010 er et progrm der ligner Partion Magic, det var med på Komputers cd nr 12 i 2010 og har virket udmærket på en helt tom harddisk.

          Jeg er ikke på noget tidspunkt blevet spurgt, om jeg ville kopier Recovery ud, og jeg ved ikke lige hvordan jeg gør.

          Mvh.

          Maria

          Henning Rasmussen
          Henning Rasmussen
          Komputer for alle

            Hej Maria,

            Når programmet kun vil lade dig formindske din store C-partition, så er det fordi du pt. ikke har noget fri eller ikke-allokeret plads på din harddisk, som du kan lave nye partitioner af.

             

            Derfor skal du starte med at formindske dit C-drev, netop som programmet foreslår, med den mængde plads du vil tildele det/de nye partitioner. Når den operation er gennemført har du mulighed for at oprette nye partitioner ved at bruge den netop frigivne plads, der nu står som ikke-allokeret i programmet.

             

            Lad mig tilføje til Hennings udmærkede svar, at der kan være et par tekniske grænser i spil her:

            1) Der kan maksimalt være fire primære partitioner på hver harddisk. Hvis der ligger en skjult partition, en systempartition og et par andre, kommer man hurtigt op til den grænse.

            2) Der kan kun være én udvidet partition på disken, og den tæller som en af de primære. Den kan så være underinddelt i logiske partitioner, og her er antallet ubegrænset. Men prøver man at oprette en udvidet partition mere, vil man få besked om, at det ikke kan lade sig gøre.


            leifvisti
            Registreret bruger

              Hej Henrik

              Tak for dit sikkert udmærkede svar, men med mit begrænsede kendskab til pc, er min forvirring omkring “primær, skjult, system og udvidet partition” nu så stor, at jeg er hægtet totalt af, da jeg slet ikke kan gennemskue, om der er nogle af ovennævnte, så jeg tror bare, at jeg desværre må nøjes med at lade harddisken være, som den nu engang er, da jeg ellers ikke ved, hvordan jeg ellers skal gøre, for at få den opdelt.

              Med venlig hilsen

              Maria

              Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.