Rod i biblioteker (stadig)

Løst
Dette emne indeholder 5 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Tao Tao 11 år, 6 måneder siden.
Oprettet af
Søster Lystig
Medlem

I juli fik jeg hjælp til at flytte biblioteker med dokumenter og billeder fra C: til D:. Desværre var der en fejl i vejledningen med det resultat at da jeg flyttede det første bibliotek (billeder), ikke fik angivet en mappe, så nu rummer det hele D-drevet. Jan Larsen sagde jeg skulle vælge Egenskaber/Gendan standard for at flytte det tilbage og så starte forfra. Jeg har ikke haft tid til at kigge på problemet før nu, men jeg har lige kigget på det og nu bliver jeg forvirret.

Biblioteket hedder Billeder og har som “undermappe” Data (D:) m. HD-ikon og som har 9 undermapper og mappen Delte billeder. Hvis jeg vælger Egenskaber for på Billeder får jeg kun én fane: Bibliotek, hvor “undermapperne” står med flueben ud for Data (D:).

Af valgmuligheder har jeg kun: Medtag Mappe eller Gendan standardindstillinger. Jeg har prøvet det sidste, men der sker intet.

Hvis jeg vælger egenskaber på de to “undermapper” får jeg fanen med placeringer, selvom der for Data D: er mange faner, da det er jo er en HD-partition.

Nu er jeg kommet i tvivl om hvordan jeg får flyttet biblioteket Billeder retur til C:, så kan I skære det ud i pap for mig?

Jeg er lidt bange for hvis jeg vælger flyt under Data D: at jeg får rodet med selve partitionen og ikke kun dataene.

Med hensyn til biblioteket Musik så har jeg under Egenskaber heller ingen fane med placering, Kun Medtag Mappe og Gendan standardindstillinger. Men filerne ligger både i Hovedmappen/biblioteket Musik og i undermappen Delt musik, som har fanen Placering, hvor jeg altså kan vælge Flyt.

Hvis du er forvirret, så er det ingenting sammenlignet med mig. Jeg er p.t. ude hvor jeg ikke kan bunde og har totalt mistet overblikket. Kan I hjælpe mig med at komme på tørt land igen?

Kort opsummering:

Hvordan flytter jeg bibliotekerne retur til C: korrekt, så jeg kan komme til at flytte dem til D: med den korrekte metode, især når jeg ikke kan vælge Flyt under Egenskaber/Placering?

Og ja, jeg har læst spørgsmålet og svaret i det nye Komputer for Alle, men jeg har jo netop ikke Flyt-funktionen under de berørte biblioteker.

På grund af min forvirring, så lad endelig ikke forklaringen være underforstået noget. Jeg forstår p.t. ingenting:)

På forhånd tak for hjælpen.

MVH Søster Lystig

 

Tao
Tao
Supporter

    Hej Søster Lystig,

    Nu er det ikke mig, der har været på sagen fra begyndelsen, men jeg skal gøre mit bedste. Så vidt jeg forstår dit ønske, vil du blot have din dokument-, billede- og musikmappe til at ligge på dit D-drev, men blive vist i Biblioteker. Det er dette jeg tager som udgangspunkt i følgende vejledning. Da mappesystemer osv. kan virke komplicerede, vil jeg prøve at holde det simpelt, hvilket måske kan føre til omstændighed og gentagelser, men når vi er færdige, burde det også fungere flydende – det håber jeg du har det ok med:

    1) Opret mapper på dit skrivebord, der svarer til de mapper du i sidste ende vil have på D-drevet. Eksempelvis en der hedder Dokumenter, Billeder og Musik.
    2) Klip derefter alt indhold du vil have i disse mapper, over i disse mapper. Således at D-drevet i denne henseende står tomt – det samme gælder Dokumenter-mappen på C-drevet.
    3) Åbn nu Windows Stifinder.
    4) Åbn Dokumenter-biblioteket og tryk på 1 placering (tallet er relativt).
    5) Marker nu alle mappeplaceringer én efter én og tryk på Fjern.
    6) Gentag proceduren for alle bibliotekerne.
    7) Klip nu de mapper (med indhold!) du lavede på Skrivebordet over på D-drevet (trin 1).
    8) Åbn nu igen Windows Stifinder.
    9) Gør som i trin 4, men tryk nu i stedet på Tilføj. Naviger frem til mappen på D-drevet, marker Dokumenter og tryk på Inkluder mappe.
    10) Denne procedure gentages ligeledes ved de andre biblioteker.

    Nu skulle roden i bibliotekerne og mapperne gerne være løst. Held og lykke med det!

    Hej Tao,

    Tusind tak for dit svar. Jeg har lige gennemgået proceduren og det funkede!

    Godt nok var der et par småproblemer og lidt forvirring undervejs, men jeg løste problemerne og fik styr på det hele til sidst.

    Det er helt fint med mig at metoden var lidt omstændelig og indeholdt gentagelser. På grund af en angstlidelse har jeg det bedst med klare og koncise vejledninger, hvor hvert trin er afgrænset, især når jeg som her ikke helt forstår logikken bag systemet for så overtager angsten for at gøre noget forkert, så jeg ikke længere kan tænke klart og bliver handlingslammet.

    Derfor er det utroligt dejligt at have jer til at styre mig i den rigtige retning.

    Så tusind tusind tusind tak for hjælpen.

    MVH Søster Lystig

    Hej igen Tao,

    Jeg har lige åbnet Windows Media Player for at spille musik igen og kan se at efter jeg har flyttet filerne til D: og til det nye bibliotek, så er alle afspilningslister, der pludselig to gange.

    Har jeg gjort noget forkert i filflytningen siden de pludselig er dobbelt?

    Når jeg kigger i biblioteket Musik, så ligger alle musikfiler og afspilningslister både i biblioteket Musik og i undermappen Musik (D:).

    Til orientering så bruges alle musikfiler kun på to måder: afspilning på èn stationær pc (intet netværk) og til at brænde på cd til bilstereoen, begge gange via WMP.

    MVH Søster Lystig

    Tao
    Tao
    Supporter

      Åbn Windows Media Player og tryk på ALT på tastaturet. Vælg Filer og Administrer biblioteker, derefter Musik. Sorter nu c-drevet fra ved at markere det og tryk på Fjern – lad kun D-drevet stå tilbage. Tryk derefter på OK.

      Held og lykke med det!

      Hej Tao,

      Tak for dit sidste svar, men der er opstået en misforståelse.

      Al musik ligger på D:, men når jeg kigger/klikker på biblioteket i Stifinder, så ligger alle musikfiler der to gange.

      1. I hovedbiblioteksmappen Musik: Når jeg klikker på den står der i det store vindue: Musik (158) D: og så er der 158 undermapper, en for hver kunstner.

      2. Et niveau under hovedbiblioteksmappen ligger en mappe, der hedder Musik (D:) og i den ligger der de samme 158 undermapper.

      Er det bare Windows der gentager sig selv af en eller anden systemmæssig grund eller ligger filerne der virkelig dobbelt (og optager dobbelt plads)?

      Eller er den ene samling selve audiofilen og den anden data (albumnavn, kunstner, coverbillede o.s.v.)?

      I listen i Media Player er hver kunstner/hvert nummer der kun én gang.

      Kort sagt: jeg er bare forvirret over hvorfor numrene ligger på to niveauer i biblioteket.

      MVH Søster Lystig

      PS: Jeg har manuelt slettet de dobbelte afspilningslister. Det viste sig at de ekstra lister var tomme (der stod kun navnene på numrene, men de kunne ikke afspilles).

      Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.