stifinder

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 12 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
nehc
Medlem

På min oldgamle XP-computer er stifinder forsvundet. Den går hele tiden ind i dokumenter. Mit andet spørgsmål går på at jeg gerne vil geninstallere Windows XP,

fra min OEM-skive men jeg får en advarsel om at den version jeg har på computeren

er af nyere dato, så det er ikke uden risiko.

Mvh

Niels Erik H. Christensen

Birkeparken 74, 7mf

5240 Odense NØ

Stifinder kan du finde i Windows-mappen, den hedder Explorer.exe.

Geninstallation af Windows er bestemt ikke helt risikofrit, og din OEM-udgave konstaterer sikkert, at du har fået din XP opdateret med servicepakker. I bedste fald skal du geninstallere en hel stibe opdateringer – i værste fald kan dokumenter og/eller installerede programmer forsvinde. Du bør i alle tilfælde tage en sikkerhedskopi af computeren, hvis du vil geninstallere.

Hvis jeg skulle reparere en så gammel Windows, ville jeg sikkerhedskopiere alt, deaktivere eventuelle betalingsprogrammer med aktivering, og så installere Windows igen, helt fra bunden. Så er der 100 % ryddet op. Derefter skal du opdatere Windows (det er en længere proces), og til sidst lægge dokumenter og programmer ind igen.

Hvis problemerne ikke er større end en forsvunden Stifinder og den slags, ville jeg blot rette dem og køre videre – og tage sikkerhedskopien alligevel 🙂


nehc
Medlem

    Tak for svaret. Jeg skal ihvertfald tænke mig godt og grundigt om det er besværet  værd at geninstallere XP.

    Med venlig hilsen

     

    Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.