Tekstboks i word

Løst
Dette emne indeholder 6 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  morlise, 11 år, 11 måneder siden.
Oprettet af
marie mathiesen-d5528ffedf
Abonnent

Når jeg skriver en tekst i tekstboks og sætter et billed ved, flytter teksboksen, billedet kommer ikke med, heller ikke hvis jeg kopier teksboksen og sætter ind, kun teksten kommer med, hvorfor?

Marie Mathiesen


morlise,
Medlem

    Du kan prøve at formatere tekstbox, ved at højreklikke på rammen af tekstbox.

    Tao
    Tao
    Supporter

      Hej Marie,

      Det lyder som om du har lidt formateringsproblemer i Word – men de er heldigvis let løst. Når du har indsat tekstboksen, skal du blot trykke på fanen Formater, vælg Omryd tekstboks og til sidst firkanten. Nu kan du let trække rundt i rammen som du vil. Men hvad der måske også volder dig problemer er billedets formatering. Her skal du markere billedet og derefter følge samme vejledning som ved tekstboksen.

      Held og lykke med det!

      Hej Tao Malte Ask Andersen

      Jeg har ikke problemer med at formatere tekstboks og billedet, når nu jeg har skrevet en tekst og sat billedet ind i tekstboksen, vil flytte tekstboksen, teksten følger med men ikke billedet. Hvis jeg sætter et specialtegn – tror det hedder Unicode, ind i tekstboks og flytter – det følger med, hvad er forskellen?

      Ved ikke hvordan jeg ellers skal forklare mig, har prøvet at vedhæfte hvad jeg mener, aner ikke hvad der gik galt, har nok ikke gjort det rigtigt.

      Marie Mathiesen

       

      Tao
      Tao
      Supporter

        Hej Marie,

        Undskyld den lange svartid, jeg har desværre overset din svar. Hvad sker der helt præcist, når du forsøger at flytte tekstboksen og billet ikke følger med? Der burde ikke være nogen ‘forskel’ på et billede og et specialtegn – med andre ord burde billedet følge med, hvilket det også gør hos mig.

        Ved ikke om følgende er til nogen hjælp, men egentligt er tekstbokse ikke designet til billeder, men derimod til tekst. Så hvis du blot indsætter et bileder (fanen Indsæt og dernæst Billeder), kan du markere billedet, trykke på fanen Formater, vælge Ombryd tekst og derefter Firkantet – så kan du flytte rundt på dit billede som du ønsker det.

        Hej igen Tao.

        Hvad jeg gør forkert er en gåde, har prøvet som du skriver men nej. Min idè med tekstboksen er, jeg skriver vers til sange og det gør jeg i tekstboks så kan jeg flytte rundt med versene, ville være smart og sætte billede ved, men når det ikke kommer med  duer den idè ikke. Jeg opgiver.

        Hilsen Marie

         

        Tao
        Tao
        Supporter

          Hej Marie,

          Jeg synes ikke du skal opgive. Når du bruger Word til at skrive sange i, kan du prøve at bruge kolonner i stedet for tekstbokse.

          Hvis du starter i et helt nyt dokument, kan du først trykke på Sidelayout og derefter Kolonner og vælger eksempelvis To. Skriv/kopier derefter sangteksten ind (men undgå at få tekstboksene med). Du vil nu se din sang delt op i to kolonner, men sandsynligvis asymmetrisk. Derfor kan du bruge linealen til at trække dokumentet op således, at du får lige mange vers i venstre og højre kolonne.

          Brug derefter ovenstående vejledning til at indsætte et billede (uden tekstboks).

          Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.