USB kan kører hurtigere

Ikke løst
Dette emne indeholder 7 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af jan larsen jan larsen 13 år, 4 måneder siden.
Oprettet af
arleth50721277
Registreret bruger

Jeg har lige overtaget min søn´s aflagte computer, hvor vedhæftede information kommer op hele tiden. Det virker også som om at jeg evt. virkelig kører USB 1.1, da min eksterne harddisk er noget længere om backup end min tidligere computere, som generelt var langsommere.

Jeg har haft fat i CD ´en til motherboarded og kørt det igen og jeg har forsøgt at opdaterer alt USB, samt slettet alt USB, hvorefter de geninstalleres ved opstart.

Ser frem til at høre fra jer.

 

MVH

jan larsen
jan larsen
Supporter

    Noget kunne tyde på at du har ret i at din computer kun er udstyret med den gamle usb standard. Når du skriver ‘din søns aflagte’ er det måske en ældre stationær og så er det meget sandsynligt.

    Du kan kun opgradere ved at købe et indstikskort med usb2 eller evt. usb3 til at montere i maskinen. Dette er dog også en relativt billig (et par hundrede kr.) køsning og det er nemt at montere sådan et kort.

    Hvis det er en bærbar står tingene lidt anderledes idet du jo så ikke bare kan sætte et nyt kort i maskinen – her kan løsningen være at købe et PCMCIA kort med usb porte på, men det er en noget dyrere løsning.


    arleth50721277
    Registreret bruger

      Det er en “gammel” stationær, men den bør understøtte 2.0.

      Er der ikke noget sted, man kan se om man kører 1.1 eller 2.0 ?

      Info fra Win fortæller altså at min eksterne enhed kunne kører bedre, hvis jeg havde en ordenlig computer. Det giver bare ikke rigtig nogen mening, at den skulle fortælle mig det. Tror at “den” fortæller at hvis jeg har mulighed for at ændre en lille parameter, så kan jeg kører 2.0.

       

      MVH

       

       


      arleth50721277
      Registreret bruger

        Jeg fandt manualen til motherboard´et:

        USB 2.0 Ports

        ·Supports hot plug

        ·Eight USB 2.0 ports

        ·Supports wake-up from S1 and S3 mode

        ·Supports USB 2.0 protocol up to 480 Mbps transmission rate

        Så der burde være 2.0 på.

        jan larsen
        jan larsen
        Supporter

          Ja du har ret – det ser virkelig ud som om du har usb2 porte og mig bekendt er der ikke nogen ‘lille parameter’ du kan ændre for at øge hastigheden. Enten kører den version1 eller også kører den version 2 !!

          Jeg vil anbefale dig at downloade SiSoft Sandra Lite 2011b som er et rigtigt godt og informativt program som viser stort set alt havd der er værd at vide om din pc’s konfiguration – b.la. viser den tydeligt hvilken version de forskellige usb-porte er, for de kan nemlig godt være forskellige på den enkelte pc.

          http://www.softpedia.com/get/System/System-Info/SiSoftware-Sandra.shtml

          Min egen HP bærbare, som er bare 3 år gammel er f.eks. udstyret med 2 stk. usb1 og 2 stk usb2.


          arleth50721277
          Registreret bruger

            Tak for svar. Sandra virker til at være det bedste program jeg har set af sin art.

            Har taget 2 screen shots, hvor jeg næsten bliver mere forvirret. Virker til at mainboard siger 1.1, men på portene siger den 2.0 ??

            jan larsen
            jan larsen
            Supporter

              Jeg kan godt forstå din forvirring – ud fra dit screenshot er alle dine porte version 1.1 – det ses tydeligt af at den supproterede hastighed kun er op til ‘full(12mbps)’ hvilket er standarden for usb 1.1. Hvis det skulle have været version 2.0 skulle der også have stået ‘high(480mbps)’

              Nu skriver du ikke om din windows version, men hvis du kører en ældre xp uden de anbefalede servicepacks kan problemet måske ligge her – så vidt jeg husker er det først ved sp3 at usb2 understøttes.

              Ellers vil jeg anbefale en tur omkring producentes (motherboardet) hjemmeside og se om ikke du finde noget info dér…


              arleth50721277
              Registreret bruger

                Hej Jan

                Jeg kører Win7, og alt er opdateret.

                Jeg har et Winfast ( foxconn ) bundkort k8m890m2ma-rs2h, men jeg kan ikke se nogen opdateringer til win7…kan det være det ? ( De svarer aldrig på deres support, slut med Winfast bundkort) – alt andet fungerer ellers udemærket.

                MVH

                Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.