Vælge mappeikon

Løst
Dette emne indeholder 11 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  Tips3 12 år, 9 måneder siden.
Oprettet af
andersine-d07193255b
Abonnent

Jeg er lige flyttet fra bærbar (Vista) til stationær, hvor jeg har installeret Windows7.

Alle mine mapper med opskrifter, billeder m.m., har jeg flyttet til den stationære fra en extern HD. På disse mapper, har jeg altid selv valgt mappeikonet, så jeg kunne genkende hvad der var i, som f.eks. første billede i mappen, men det kan jeg ikke mere hér i Windows7,- kun på nye mapper. På alle de mapper jeg har overført, mangler valgmuligheden “Tilpas” i mappe-egenskaber. Kan jeg få denne mulighed tilbage, på en eller anden måde?

mvh.

Andersine


Tips3
Medlem

                    Goddag Andersine

    Når du højreklikker på en ikon, og egenskaber, og klikker på fanebladet tilpas eller genvej, kan du så ikke finde den med,  skift ikon, den plejer da altid at hvere der. ???????????????????????????????

     

    Men måske at der er et problem når at det kommer fra vista til 7.

    Men vista og 7 burde da nærmest hvere magen til hinanden, med hensyn til mapper og mange andre ting.

     

                        Hilsen Lotto

    Nej, den mangler (prøver og sende billede). Ved ikke om det er i Biblioteket det sker, for jeg har 2 mapper på mit skrivebord, som jeg har kopieret ind i dokumentmappen, hvor jeg har en oprettet en Håndarbejdesmappe. På de 2 der ligger på mit skrivebord, har jeg valgmuligheden “tilpas”, men ikke på de 2 samme mapper, jeg har i min mappe under dokumenter. Ingen af de næsten 200 mapper jeg har liggende dér, har den mulighed.

    mvh.

    Andersine


    Tips3
    Medlem

                Goddag Andersine

      Jeg har 2 computer = Windows Vista 32 bit og Windows 7 32 bit

      Jeg har lige prøvet at flytte 10 mapper fra vista til 7 og der er ingen problemer med at skifte ikon, når jeg prøver at skifte ikon i 7 dukker der nærmest et stort antal forskellige ikone op som valgmulighed.

       

                      Men din Vista var jo nok på 32 bit

                      Er din Windows 7 på 32 bit eller er den på 64 bit ????????????

      Måske at der kan opstå et problem hvis din Windows 7 er på 64 bit = jeg ved det ikke, men måske vi skal tænke på det.

       

      Jeg vedhæfter lige et skærmskud så du kan se hvordan at egenskaber ser ud hos min Vista maskine, men det er ligedan i Windows 7, så det burde hvere OK.

       

                      Bemærk at på begge står der =    Skift ikon

       

                                        Hilsen Lotto

       

      


      Tips3
      Medlem

        Og du klikker bare på skærmskud så du får et større fotto at se på

         

        Hej Lotto,

        starter forfra, da mit svar vist gik tabt, da jeg -igen- forsøgte, at tilføje et billede. Der bliver blot ved med at stå: Vent et øjeblik. Og er ikke for stort. Men kan se, at min mappe, ikke ser sådam ud. Jeg har: Generelt-Deling-Sikkerhed og Tidligere Versioner i dokumentmappen. På den externe, hvor samme filer ligger, har jeg de samme, men også “Tilpas”.

        mvh.

        Andersine

        Hej igen,

        sidder lige og tænker på, at da du ikke har en fane der hedder “Tidligee Versioner”, om det kan skyldes, at jeg har sagt ja til automatisk sikkerhedskopi?

        Har godt nok prøvet at gendanne mappen til den 1. version, men det får jeg ingen Tipas-“knap” af.

        mvh.

        Andersine

        Tror selv, at det er fordi der i Windows7, er lavet et helt åndssvagt system. Fandt dette under hjælp:I et bibliotek samles filer fra forskellige placeringer, og de vises som en enkelt samling uden at blive flyttet fra det sted, de er lagret. Så det vil vel sige, at de mapper jeg har kopieret ind i mit Bibliotek, ikke er der i virkeligheden, eller hvad? Sidder så og tænker på, hvor de mapper jeg har oprettet/ført direkte ind i Biblioteket ér!

        Prøvede at lave en mappe på C-drev og kopierede en mappe, som jeg havde kopieret til Dokumenter/Håndarbejde (fra min externe), hvor jeg ikke havde “Tilpas” muligheden. Når den kom derover fra, så havde jeg “Tilpas” muligheden igen.

        Dét er da ikke et særlig smart system, vil jeg påstå.:)

        mvh.

        Susanne


        Tips3
        Medlem

                        Goddag Susanne

          Er din computer Windows 7 32 bit system ???????????    eller

          Er din computer Windows 7 64 bit system ??????????????

          Det lyder lidt specielt det som du forklare, det burde ikke hvere sådan normalt.

           

          Måske at der er opstået fejl i styresystemet under installation, eller at der er opstået fejl i styresystemet ved afinstalation af et program, eller at du har virus i maskinen.

          Du kan feks online scanne hos F-secure, for at kontrollerer maskinen.

           

                            Hilsen Lotto

           

          Hej Lotto,

          nå, det glemte jeg at skrive i anden omgang, efter min mail forsvandt. Både den Vista og den Windows7 jeg har nu er 32 bit.

          Synes også det er mærkeligt, at lave tingene på den åndssvage måde.

          mvh. Andersine

          jan larsen
          jan larsen
          Supporter

            Hvis jeg må have lov at prøve på at få dannet lidt klarhed over denne tråd.

            Alt det her har intet med 32bit vs 64bit at gøre og der er intet i vejen med noget som helst ud over at win7 har en ny måde at gøre nogle ting på og det kan man så synes er åndsvagt eller ej – der er alligevel en del fornuft i den måde systemmappen ‘biblioteker’ fungerer på selv om man skal vænne sig noget til det.

            Det er rigtigt som du siger, Andersine, at ‘biblioteker’ ikke er en fysisk placering og derfor har du begrænsede muligheder for at tilrette flere ting. Dine filers ‘rigtige’ fysiske placering er:

            c:brugereaktuel bruger(dig)

            Her ligger alle mapperne fysisk med billeder, dokumenter, musik m.m og her har du mulighed for at tildele de ikoner du savner på den gode velkendte måde og ændringen træder øjeblikkeligt i kraft i mappen ‘biblioteker’

            Jeg håber dette har bragt tingene lidt på plads så du igen kan få ændret på de mappeikoner og derved få personliggjort din pc igen – skulle du stadig være i tvivl om fremgangsmåden må du endelig skrive igen.

            Forøvrigt har du også mulighed for at lagre disse mapper et vilkårlligt sted som du måtte ønske, f.eks. på en separat partition og dette skal jeg gerne forklare om ønsket

            Hej Jan,

            du fortjener bare den største krammer. Hold op hvor er jeg bare glad for, at jeg igen kan få billede på mine mapper, da jeg ellers bruger 10 gange så lang tid til, at finde ud af hvor tingene er, da der bare i min håndarbejdsafdeling er over 1500 mapper.

            M.h.t. til at lagre dem på en separat portition, kan det også være den anden harddisk jeg har? Har nemlig lige installeret en ekstra og større HD, så det ville jo være smart, da den HD, hvor Windows er, kun er på 127 GB og den nye er på 1 TB.

            mange hilsner

            Andersine:)

            Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.