Virtuel Win98 under Win7 eller 8

Løst
Dette emne indeholder 9 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  hlexa 9 år, 11 måneder siden.
Oprettet af
thutke
Abonnent

Vedligeholdelsen og opdateringen af mine udgivne bøger sker ved at bruge en række programmer, som arbejder sammen med Word 95 og oprindeligt kørte på Windows 98.

Der er tale om et ”miljø” med programmer (til tegninger, matematiske formler og diagrammer), som ikke længere kan fås til senere Windows versioner – heller ikke til XP.

 

Derfor har disse programmer de seneste mange år kørt på Windows XP med en Microsoft Virtual PC med Win 98 version 4.10.1998 (obs. ikke Win 98 SE), og det har fungeret fint.

PC’en er en HP Workstation XW4600.

Denne PC har indtil nu kørt Win XP Pro SP3, og jeg vil opdatere til Win 7 eller Win 8, fordi Microsoft stopper med at opdatere XP.

 

Mit problem er hvordan jeg får etableret et nyt Virtuelt Miljø under Win 7 eller Win 8, hvor jeg kan køre mine programmer til opdatering af mine bøger.

 

Jeg er i besiddelse af installations CDer til Win XP Pro incl. SP3, diverse programmer – men jeg mangler desværre installations CDen til Win 98.

 

Jeg har 2 PC – den nyeste er en meget kraftig Fujitsu Workstation som kører Win 7 (64 bit). Hvis denne PC er mere velegnet, kan den også komme på tale i stedet for min HP Workstation.

 

Det er altafgørende for mig og mit forlag, at mine programmer kommer til at fungere sammen. Jeg er derfor interesseret i enhver løsning der vil virke, selvom jeg skal købe en ny Win 98 (hvis den findes?).

 

 

Mvh Thomas Heilmann / Heilmanns Forlag


hlexa
Registreret bruger

    Behold XP og installer Windows 7 i en “dual boot” opsætning. Sådan en opsætning har jeg på en af mine stationære PC. Det har jeg bl.a VPC med Windows 3.0, og flere andre antikke styresystemer.

    Der er flere muligheder. Du kan putte en ekstra disk i, eller hvis der er plads nok formindske XP partitionen for at gøre plads til W7. Eller “clone” XP partitionen over på en partition på en ny større disk, hvis du vil udskifte disken.

    Se f.eks om min bærbare Thinkpad her

    http://komputer.dk/forum/hjaelp-til-windows-og-programmer/windows/ssd-og-windows-7-eller-8

    Du kan evt anskaffe en USB til IDE og SATA kabel istedet, for at “spare” USB kabinettet. Men det koster ca det samme og kabinettet kan stadig bruges – sådan da.

     


    thutke
    Abonnent

      Tak for svaret –

      Min stationære HP-PC med XP, hvor min Virtual PC med Win 98 ligger, har et C-drev på 500 GB med ca 100 GB ledig. Er det nok til at jeg kan installere Win 7 også?

      Der er yderligere 2 stk 500 GB HD i PCen.

      Og hvordan laver man en Dual Boot installation?

      Mvh Thomas Heilmann


      hlexa
      Registreret bruger

        Du bør rydde op på een af dine 500 GB diske og installerer Win 7 på den. Det er lige meget hvilken. Det klarer Win7 installeren og den opretter så samtidig en dual boot menu under installationen som kommer frem allerførst med Win7 som default OS når du tænder for computeren. Når du vil køre XP skal du flytte en “bjælke” ned på “XP” i bootmenuen.

        Hvis jeg skal beskrive min opstilling, så har jeg en 2,4 GHz P4 med XP. Jeg satte så en anden (brugt) harddisk jeg havde liggende i computeren og valgte så den disk under installationen af Win7. Og så oprettede Win7 installeren boot menuen.

        Men det sker kun automatisk, når man installerer en nyere version af Windows ved siden af en ældre version.

         


        hlexa
        Registreret bruger

          En lille tilføjelse. Jeg husker ikke alle detaljer, men man får muligvis “noget” man skal vælge under installtionen, for at få dual boot. Vær ekstra opmærksom under installationen. Men det er ikke svært. Bare klø på 🙂

           


          thutke
          Abonnent

            Tak igen Axel. 

            Når jeg vil installere Win7 på denne HP-PC, er det jo for at undgå infektion med virus og andre grimme ting. Men når jeg stadig beholder XP incl min Virtual PC med Win 98, vil XP-delen så kunne inficeres, når jeg er på nettet med Win7-delen? (hvis du forstår hvad jeg mener) – for så er jeg jo lige vidt.

            HP-PC’en indgår i et hjemmenetværk via internetrouteren med Fujitsu-PC’en.

             

             

            Gode forklaringer af Hammerschmidt her – brug dem.

            Infektion af XP-delen er en hypotetisk mulighed, der ville kræve et virus skrevet specifikt til at lede efter andre Windows-installationer end den aktive. Det er lige så hyppigt som enhjørninger. Så kør på, det vil fungere.


            hlexa
            Registreret bruger

              Endnu en tilføjelse. Er det er fuld- eller opgraderingsversion af Win7 du har?

              Hvis det er en fuld version er der ingen problemer. Du vil kunne udpege det 500GB, hvor du vil installerer Win7 ved siden af XP.

              Er det er opgradering skal du en lille omvej først. Siden MS ændrede på installationen af Windows (fra Vista og frem) bliver man ikke længere bedt om at indsætte installationsmediet fra den tidligere Windows version i et drev for at bevise, at man har ret til opgraderingen. Opgraderinger koster jo mindre end fuld versioner.

              Omvejen består i at installere opgraderingen på 500GB harddisken 2 gange.

              Første gang springer du over der, hvor du bliver bedt om at indtaste produktnøglen (hvis man alligevel indtaster produktnøglen, så vil Windows aktivering fejle). I det tilfælde vil denne Win7 installation blive til en 30 dages prøveversion. Når du så er færdig med den installation (og efter endnu en genstart) begynder du forfra igen med at installere Win7 “ovenpå” prøveversionen. Nu indtaster du så produktnøglen, når du bliver bedt om det og aktivering vil blive godkendt.

              Bagefter sletter du folderen Windows.old på harddisken.

               


              hlexa
              Registreret bruger

                En tilføjelse til tilføjelsen: er det lovligt?

                Ja! Metoden er diskuteret mange steder på nettet hvor opdkriften optræder.

                Du har jo en Windows XP licens, hvor Microsoft har standset support, så du er berettiget til opgraderingen. Og der står ikke noget i licensbetingelserne om at du skal slette XPen i det tilfælde. Der står (indirekte) på æsken til opgraderingsversrionen, at man ikke kan lave en “in place” opgradering af Win7 fra XP.

                 


                thutke
                Abonnent

                  Min fujitsu pc blev leveret med Win7. Jeg skal ud og købe Win7 til HP-pc’en.

                  Men det vil vare et godt stykke tid inden jeg kaster mig ud i det. Jeg skal nemlig først revidere en af mine bøger i det virtuelle Win98-“miljø” på HP-pc, og det skal nødig gå galt. Så først herefter vil jeg prøve at installere Win7.

                  Tak for hjælpen – måske hører I fra mig senere.

                  Thomas Heilmann

                  Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.