Win 7 til win 10

Løst
Dette emne indeholder 8 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  juuland994446 3 uger, 3 dage siden.
Oprettet af
juuland994446
Abonnent

Hej.

Jeg forsøger at hente Media Creation Tool til min bærbare med win 7 for at opgradere til win 10, men får kun valget mellem at åbne eller gemme den hentede fil – altså ikke muligheden for ” at køre “. Når jeg vælger “åbne” spørger computeren hvilket program, der skal åbne filen, og det ved jeg ikke. Kan I hjælpe?

Med venlig hilsen

Erik Andersen

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

  Hej Erik

  Kan du køre filen fra Stifinder, når du har gemt den?


  juuland994446
  Abonnent

   Hej Henrik

   Tak for hurtigt svar, som jeg desværre ikke har set, da jeg ikke fik en e-mail, selv om jeg havde sat kryds i feltet.

   Nej, jeg har heller ikke muligheden for at køre filen via stifinder efter jeg har gemt den i mappen overførsler.

   Både når jeg dobbeltklikker eller højreklikker på filen, er der kun muligheden for at åbne den efterfulgt af spørgsmålet hvilket program jeg vil bruge til at åbne den med.

   Mvh Erik

   HenrikClausen
   HenrikClausen
   Komputer for alle

    Aha. Du er ramt af et problem, jeg har hørt om før, at Windows har mistet informationen om at køre exe-filer. Indtil videre kender jeg kun besværlige løsninger med Registreringsdatabasen, men jeg vil gerne have dig til at prøve noget lidt anderledes, nemlig denne kommando i en PowerShell:

    sfc /scannow

    Den retter mange subtile Windows-fejl. Og det vil være meget nyttigt, hvis den også kan ramme denne fejl.


    juuland994446
    Abonnent

     Tak – jeg har prøvet at skrive command.com og i følgende vindue efter C>  skrive sfc /scannow. Resultatet var ” SFC blev ikke genkendt som intern eller ekstern kommando, et program eller en batchfil.”

     Jeg kan ikke finde begrebet PowerShell – er det noget der skal installeres.

     Mvh Erik

     HenrikClausen
     HenrikClausen
     Komputer for alle

      PowerShell er den nye version af Kommandoprompt. I praksis betyder forskellen ikke noget, når det bare handler om at køre en kommando eller to som her.

      Højreklik i Windows’ Start-menu for at finde enten Kommandoprompt eller PowerShell. Den står to steder, vælg den anden versoin (med parentesen (admin)). for at få rettigheder til at køre sfc. Jeg vedlægger et skærmskud.

      Men når du nu – ganske fornuftigt – vil til at geninstallere Windows, er det på en måde ikke værd at bokse med. Mon du kunne låne en computer hos familie/venner til at oprette installationsmediet? Efter opgraderingen vil dette lidt besværlige problem være elimineret.


      juuland994446
      Abonnent

       Hej Henrik

       Det er lykkedes for mig at få kørt sfc /scannow, og derefter kunne jeg køre Media Creation Tool for at opgradere til Win 10.

       Desværre gik processen istå efter ca 20 min med meddelelsen om opdatering af den systemreserverede partition, som du kan som du kan se på vedlagte skærmskud.

       Det andet skærmskud viser mine harddiske, hvor disk 1 med C og D drev er en ny SSD, hvor jeg har flyttet operativsystemet over. Disk 0 med E og G drev er den gamle harddisk, hvor jeg gemmer mine data. Giver det nogen mening med problemet “opdatering af systemreserverede partition”?

       Det nemmeste er jo nok at købe og installere Win-10, men jeg ville jo gerne beholde programmer og data.

       Mvh Erik

        

       HenrikClausen
       HenrikClausen
       Komputer for alle

        Jeg vil i alle tilfælde anbefale at tage en sikkerhedskopi af dine dokumenter først. Opgradering er en stor operation med en del fejlmuligheder. Og:

        Du skal ikke forvente at beholde dine installerede programmer. Sørg derfor for at deaktivere Adobe-programmer og andre, der har en betalt licens.

        Tak for de gode skærmskud. Jeg tror, at du bliver nødt til at lade installationsprogrammet slette de eksisterende partitioner på SSD-drevet, så det kan oprette nye fra bunden. Det fører naturligvis til, at du taber installationen af de eksisterende programmer, og de dokumenter, der ligger på de drev. Derfor sikkerhedskopien.

        Endelig er det værd at vide, at der ikke er nogen væsentlig forskel mellem at opgradere på denne måde og at købe en Windows. Windows-licenser kan fås for 269,- kroner, og installationen foregår som du prøver her. Når du allerede har en Windows 7 installeret, vil jeg tro at den gamle licenskode også fungerer til Windows 10. For uanset at Microsoft ikke har sagt noget officielt om det, er det mange menneskers erfaring.


        juuland994446
        Abonnent

         Tak for din tid og service – det bliver nok til en ny installation af Windows 10.

         Du skal være abonnent for at skrive et indlæg