Win xp returnerer forkert version

Ikke løst
Dette emne indeholder 8 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 10 år, 11 måneder siden.
Oprettet af
kbjvest
Abonnent

Da jeg ville checke min xp’s systemfiler med sfc /scannow fandt den hurtigt systemfejl. Der bad om en CD med operativsystemet på. Jeg ved at versionen er Win xp home edition, men den hævder at det er en Win xp professionel version der ligger på computeren, og vil derfor ikke bruge min originale CD. Alle info-måder jeg checker  pc’en på, fortæller at versionen der er installeret på maskinen er Win xp home edition. Jeg ved ikke hvorledes denne fejl har indsneget sig – måske under updateringerne. Hvad gør jeg ?

Der er en kendt fejl du har ramt, den er beskrevet af Microsoft her:

http://support.microsoft.com/kb/897128

Løsningen er lidt i den tekniske ende, det går ud på at ændre de to filer Fp40ext.inf og Ims.inf, så forekomster af ‘Professional’ erstattes med ‘Home’ – artiklen (der er på engelsk) beskriver i detaljer, hvordan det gøres – de to filer ligger i den skjulte mappe C:WindowsInf.

Alternativt kan det have at gøre med at din installerede Windows har en nyere servicepack end din CD. Det kan løses ved en såkaldt “slipstream” operation, hvor du integrerer servicepack filerne med den oprindelige installations-CD og brænder resultatet til en ny CD. Men prøv ovenstående først.


kbjvest
Abonnent

    Hej Henrik. –  close but no cigar 🙂

    De to inf filer indeholdt ganske rigtigt adskillige ‘Professional’. Jeg rettede dem, men så samtidig, at der refereredes til servicepack 2, som ingen af mine OS-CD’er har. Maskinen selv er opdateret til Sp3. Den originale CD er fra Dell, og er en såkaldt Gen-installations CD, hvor de søgte filer ikke ligge lige fremme. Har også prøvet med en “ren” windows xp CD, med samme negative ’sfc /scanner’ resultat.

    Det er nok alternativet der kan løse udfordringen ;o) MEN hvor har jeg lige SP2 og SP3 filerne liggende henne.? – eller skal de hentes igen.?

    Du kan hente SP3 filerne her:

    http://support.microsoft.com/kb/322389#method21

    Der er ikke brug for at hente SP2, den er indeholdt i SP3.

    Og så til selve processen, der er meget grundigt beskrevet i denne artikel:

    http://winsupersite.com/windows-xp/slipstreaming-windows-xp-service-pack-3-sp3

    Det engelske skulle være til at klare, den er lige lang nok at oversætte…


    kbjvest
    Abonnent

      Hej Henrik

      Spændende opgave du har givet mig. Instruktionerne på siden du henviste til er ganske detaljeret, og rimelig nem at gå til. Jeg hentede de tre nævnte, ’Standalone Updater’, ’ISO Buster’ og ’ImgBurn’, for at følge anvisningen slavisk. Jeg oprettede de to mapper på C-drevet, og lagde indholdet fra min Win-Xp setup CD, ind i C:Xp, og derefter ’Standalone Updater’ ind i C:Sp3.

      Så langt så godt –

      Nu skulle jeg, ved hjælp af cmd commandoer, udpakke Standalone Updateren til min C:Sp3, men det viste sig, at programmet var en selvudpakkende udgave, som udpakkede sig automatisk til en selvkomponeret mappe på C:, og umiddelbart derefter ville installere Sp3 på maskinen.

      Jeg prøvede derfor at gå cmd-vejen, men commandoen <strong>cd , returnerede med en error.

      Både commandoen <strong> og senere <br> findes heller ikke i commandofortolkeren.

      Jeg kender i øvrigt kun de to commandoer <strong> og <br> fra HTML

      Jeg prøvede så selv med cdsp3 som bragte mig ned i C:Sp3, og videre derfra, men uden held.

      Jeg havde hentet DA-udgaven, og havde også husket at skrive dette.

      Hvor er det mon jeg går galt.

       

      Mvh  Kjeld.

      Hov – <strong> og <br> er HTML-tags, der ved en fejl har forvildet sig ind i teksten. De skal ignoreres og springes over.

      Hvor langt er du præcist nået i vejledningen?


      kbjvest
      Abonnent

        Hej Henrik

        Ok, så fik vi ryddet html tags’forvirringen af vejen og udpakningerne gik fint.

        Nu er jeg imidlertid kommet til ‘Step 5’, og her vil man starte ‘Nero Burning ROM. Tidligere blev man bedt om at hente ‘ImgBurn’. Hvilken skal jeg bruge.

        Hilsen Kjeld

        Du kan godt bruge ImgBurn, henvisningen til Nero må være et levn fra en tidligere udgave af artiklen.

        ImgBurn har en guide til denne del af processen, den ligger et stykke nede på siden her, i punkt 3.3.2.3.4 Bootable Disc:

        http://forum.imgburn.com/index.php?showtopic=6392&page=1&#entry66439

        Ganske heldigt bruger de præcist en XP installations-CD som eksempel.

        Du er god til at holde tungen lige i munden i dette noget komplekse projekt 🙂


        kbjvest
        Abonnent

          Hej Henrik

          Undskyld mit fravær (uopholdelige ting i baglandet). For lige at give status. Det lykkedes mig at få brændt en CD der kunne løse mit oprindelige problem ’sfc /scannow’. Men det lykkedes mig ikke at få lavet den som boot-CD. Jeg er sikker på at jeg kommer tilbage med problemet senere, fordi microsoft jo lukker ned for support til Xp. På det tidspunkt SKAL jeg ha’ lavet en brugbar Boot-CD med Xp-setup + SP3 samt de sidste opdateringer. Måske andre kunne have samme behov, så måske kan I nå en artikkel i Komputer.?

          Hilsen Kjeld

          Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.