Windoes XP

Løst
Dette emne indeholder 4 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af Tao Tao 10 år, 7 måneder siden.
Oprettet af
pio
Registreret bruger

Hvad gør vi når Microsoft 2014 d. 8 April stopper med at opdatere Windows XP.Hvis man vil ominstallere Xp har man så adgang til de opdateringer som allerede er kommet indtil da eller er det helt slut med det.

Svar som at man kan opdater til Windows 7 eller 8 har ingen interesse.

Måske Komputer for alle kunne tage det op i et af bladene i fremtiden.

Havde selv tænkt at bruge Macrium Reflect me kunne ikke få opstarts dvd,en til at fungere hverken med lunix eller windows versionerne,der skulle hentes en eller anden ting hos microsoft, det kunne ikke lade sig gøre ??????? 😉

Tao
Tao
Supporter

    Hej Ole Pio Damm,

    Windows XP er immervæk et 12 år gammelt operativsystem, hvorfor det ikke er overraskende at Microsoft snarligt stopper supporteringen af systemet. Men det betyder ikke, at XP ved at trylleslag bliver ubrugeligt. Det betyder blot at der ikke længere kommer opdateringer til systemet, at Microsoft selv stopper med at udvikle software til systemet (som man ser med Internet Explorer, Media Player osv.) og at der ikke længere gives hverken telefonisk eller online support på systemet. Men opsummeret kan systemet stadig anvendes.

    På bladet er vi opmærksomme på, at der stadig findes en del Windows XP-brugere, hvorfor vi stadig tester programmer på denne platform og giver de testede programmer markater, så du, som XP-bruger, kan se, om du kan anvende softwaren.


    pio
    Registreret bruger

      Det var et udmærket svar, bortset fra at jeg mangler svar på hvordan jeg får lavet en macrium reflect opstarts dvd der fungerer. Jeg har prøvet efter Komp. f. alle,s anvisninger i et af bladene, både med en linux og en Windows version men de kan ikke finde usb stikkene som den externe hardisk er tilsluttet. Og jeg har prøvet at få den besked at dvd,en ikke kunne afsluttes p.g.a der skulle bruges noget fra microsoft som ikke blev godkendt. Jeg håber I vil gentage det i et blad al den stund det vil blive meget lettere at reinstallere XP med de programmer man har,hvis man opdaterer sin Pc så man har en ren installation den dag Microsoft slutter med deres opdateringer.:) med venlig hilsen Daffy

      Jeg er blevet bedt om at uddybe her, så:

      Det ser ud til at være et problem med driverne til USB-portene, men da det er en ældre XP-computer, er det næppe USB3-porte, der driller – medmindre du har installeret et udvidelseskort med dem?

      Hvilken harddisk er der tale om, og blev der leveret en driver sammen med den? Hvis der gjorde, skal driveren være tilgængelig for Windows under opstarten.

      Har du en server på netværket, hvor sikkerhedskopien kan ligge? Windows-versionen af boot-CD’en kan finde netværksservere og hente sikkerhedskopierne derfra. Det er nemmest hvis computeren har en kablet netværksforbindelse.

      I stedet for at bruge en DVD kan du installere Boot-CD’en på en USB-nøgle, der jo i dag fås med kapacitet nok til at sikkerhedskopier af rimelig størrelse også kan placeres der. I så fald kan den genindlæses fra den USB-nøgle, computeren er startet fra.

      Macrium har vejledninger til boot fra USB-nøgler her (det er ret teknisk – beklager):

      Windows boot-CD:
      http://kb.macrium.com/KnowledgebaseArticle50025.aspx

      Linux boot-CD:
      http://kb.macrium.com/KnowledgebaseArticle50047.aspx 

      Det er rigtigt at Windows-udgaven har brug for at hente WAIK, og det er stort. Dertil kommer, at det er uklart (jeg har ikke prøvet selv) om det fungerer under Windows XP, hvilket kan være årsag til de problemer, du oplever med det. Hvis problemet ligger der, kan det løses ved at oprette boot-CD’en på en nyere computer (Vista/7).

      Og kort om End-of-Life situationen:

      Microsoft gør det klart, at der ikke komme nye opdateringer, men interessant nok siger de ikke, om eksisterende opdateringer stadig vil være tilgængelige, eller om man stadig kan aktivere en geninstalleret Windows XP. Det tager jeg som en stille bekræftelse af, at de vil lade disse tjenester fortsætte indtil videre. Men selv hvis de lukker har du den rette strategi – at have sikkerhedskopi af hele din installation.

      Som et alternativ – hvis det ikke nødvendigvis skal være Macrium – vil jeg foreslå EaseUs ToDo Backup Free, der ligger her:

      http://www.todo-backup.com/products/home/free-backup-software.htm

      Den kan oprette bootmedier på CD eller USB-drev direkte (se skærmskud) – hvis den klarer at se den eksterne harddisk, kan du bruge det i stedet.

      Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.