Windows 7 sammen med W8.1 ?

Løst
Dette emne indeholder 7 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  seniorproppen 10 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
user-290182
Abonnent

Hej, kan jeg installere Windows 7 sammen med Windows 8.1 ?

Hvis ja, hvordan gør man ?

Min PC er en næsten ny Medion med 120 GB SSD og 1 TB HDD.

Jeg er godt træt af Win 8.1, som efter min mening kun er noget for ganske unge PC brugere primært med trykfølsomme skærme.

Mvh. Michael Johansen (årgang 1943) 


seniorproppen
Abonnent

    Til Michael W Johansen

    Hvis du er “godt træt af” dit Windows 8.1 operativsystem, hvorfor beholder du det så på din computer ?

    Har du købt dig en ny Windows 7 installations-DVD ?

    Hvis ja – Er det 32-bit eller 64-bit udgaven ?

    Hvis du ønsker råd og vejledning i forbindelse med installationen af Windows 7 bedes du venligst oplyse mig, hvor detaljeret en hjælp du har brug for ?

    M. v. h.  ~ “Seniorproppen”


    user-290182
    Abonnent

      Til Seniorproppen.

      Tak for dit svar, men jeg forsøger en anden løsning, nemlig at afinstallere så mange af de preinstallerede  “ungdommelige” aps´er som overhovedet muligt, for så at installere “almindelige programmer”. Jeg vil forsøge at afinstallere: Fotogalleri, Fotos, MusicBox og lignende. Desværre er ingen af disse aps´er i Kontrolpanels >Fjern program< liste, men jeg håber, at det kan lade sig gøre på en eller anden måde.

      Mvh. Michael


      seniorproppen
      Abonnent

        Til Michael W Johansen

        Den gang det var før og man endnu kun brugte Windows XP, da kunne man gå ind i kontrolpanelet og finde funktionen Tilføj eller Afinstaller Programmer.

        I det viste vindue kunne man dernæt gå et trin dybere og vælge Tilføj eller Afinstaller Windows Funktioner som en af de fire valgmuligheder.

        Hvis der findes en lignende funktion i Windows 8.1, kunne du jo prøve at fjerne de funktioner, du absolut ikke ønsker at have på din computer.

        Men et venligt ment råd – PAS PÅ ! !

        Microsoft har med Windows 8.1 gjort sig store anstrengelser for at få tilføjet så mange “ungdommelige aps” som muligt, hvorfor jeg af samme grund godt kan forestille mig de problemer der vil opstå, hvis man – som du skriver – begynder at redesigne computerens operativsystem ved at fjerne noget og tilføje nogen “almindelige programmer”.

        Skriv venligst en tilbagemelding, så vi andre læsere også kan se, i hvilket omfang ovenstående løsningsforslag har besvaret dit spørgsmål og afhjulpet dit problem.

         

        M. v. h. ~ “Seniorproppen”

         

        Christian Bugge
        Christian Bugge
        Registreret bruger

          Du kan ikke fjerne indbyggede skrivebords apps via Fjern et program eller via Slå Windows-funktioner til eller fra.

          Jeg vil ikke anbefale dig at spilde tid og kræfter på at forsøge at afinstallere Microsoft’s mere eller mindre poppede programmer. Det vil ikke gøre en forskel i forhold til computerens ydelse og du vil ikke spare nævneværdig diskplads.

          Installer i stedet de programmer du ønsker at bruge.

          Hvis de programmer du installerer opfylder det samme formål som et allerede installeret program, vil Windows bede dig tage stilling til hvilket program, du ønsker at anvende som standard.

          Hvis du er træt af at se på programmerne på Startskærmen, kan du fjerne dem ved at højreklikke på flisen og vælge Frigør fra start.

          Er du så træt af Windows 8’s pastelfarvede duploklodser, at du ønsker dig Windows 7’s udseende igen, kan du bringe startmenuen tilbage med et program som StartMenuX eller IObit.


          user-290182
          Abonnent

            Hej Christian,

            Tak for dit udmærkede svar. Jeg vil naturligvis ikke forsøge at ændre på selve Windows 8.1. Jeg kan bare se, at med de “ekstra rigtige” programmer, så er min SSD HDD på 120 GB snart fyldt op. Derfor ønsker jeg at fjerne så mange apps (og unødvendige programmer) som overhovedet muligt.

            Jeg vil, som du foreslår, forsøge mig med at transformere til W7 udseende.

            Mvh. Michael W. Johansen 

             

            Christian Bugge
            Christian Bugge
            Registreret bruger

              Jeg fik vist ikke med, at selvfølgelig kan slette mange Apps via Startskærmen ved at vælge fjern og se en oversigt over alle Apps ved at klikke på pilen nederst til venstre. Det er nok ikke nyt.

              Hvis du kun har 120gb at gøre godt med, kan det give god mening at forsøge at slanke Windows 8.

              1. Prøv også at bruge oprydningsværktøjet: Tryk Windowstast+R, skriv cleanmgr og tryk Enter. Se, om der er noget, der kan fjernes.

              2. Gentag, men klik på Ryd op i systemfilerne.

              3. Du også slå dvaletilstand fra og justere på swap-filens størrelse.

              4. Via Kontrolpanel -> Fjern et program -> Slå Windows-funktioner til eller fra kan du fjerne Mediefunktioner, Klient til arbejdsmapper og eventuelt XPS-fremviser og -funktioner.

              5. Prøv til sidst at køre lave en oprydning af Windows’ Side-by-Side driver-lager: Tryk Windowstast+X og vælg Kommandoprompt (administrator). Indsæt følgende kommando Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup /ResetBase og tryk Enter.

              Prøv til sidst at kontrollere størrelsen af C:windowswinsxs og medtag den i dit svar.


              user-290182
              Abonnent

                Hej Christian, tak for dit svar. Jeg kan blive helt forpustet over alle de muligheder, du nævner, som jeg uvægerlig kan anvende. Der vil gå nogle dage, før jeg vender tilbage med resultatet.

                Mvh. Michael

                Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.