windows 8 på mini

Løst
Dette emne indeholder 6 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år, 3 måneder siden.
Oprettet af
karinebech
Registreret bruger

Jeg har en HP mini 5101 ((Intel(R) Atom(TM) CPU N280, 1,66GHz og 1,99 GB RAM med harddisk på 150 GB) hvor der er installeret Windows xp home edition. Tidligere har det ikke været muligt at opgradere til windows vista (der var en test man kunne køre). Windows 7 undersøgte jeg ikke, men spørgsmålet er nu om det kan lade sig gøre med windows 8, eller om den er for lille.

Den bedste måde at besvare det spørgsmål er at hente og køre den officielle Upgrade Assistent fra Microsoft:

http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/upgrade-to-windows-8

Den vil formodentlig finde nogle problemer – det interessante bliver så, om disse problemer er alvorlige eller ej. Prøv, og vend gerne tilbage.


karinebech
Registreret bruger

    tak for hjælpen. Det ser ud som om det kan lade sig gøre. Der er ikke meget der er inkompatibelt og det kan rettes, resten skal geninstalleres efter opdatering. Det er så spørgsmålet om det er umagen værd. Jeg vil læse jeres artikler grundigt for at blive klogere på det.


    karinebech
    Registreret bruger

      jeg undrer mig over at upgrate assistenten anbefaler at jeg skal have windows 8 Pro og ikke en mindre version. Selvom prisen er overkommelig (229 kr) så fylder den vel mere til den lille pc med begrænset størrelse af harddisk??


      karinebech
      Registreret bruger

        Har nu efter lang betænkningstid sprunget ud i det og installeret windows 8.

        Det fungerer uden problemer. Næsten alle mine gamle programmer fungerer fint. Eneste problem jeg indtil videre har observeret er min mail som er en POP3 webmail, som jeg selvfølgelig kan tilgå via internet, men i modsætning til gmail kan den ikke installeres på flisen, så jeg har måttet oprette en live konto som jeg videresender til. Jeg afventer svar fra websupporten på det problem, som jeg iøvrigt godt kan leve med.

        Godt at alt fungerer, problemerne er heldigvis sjældne.

        Et par opfølgende kommentarer:

        Pro-udgaven af Windows 8 fylder ikke meget mere – faktisk så lidt mere, at Microsoft ikke angiver separate tal for den i forhold til standardudgaven. 64-bit udgaven af Windows 8 har brug for cirka 20 GB, standard såvel som Pro.

        Situationen med POP3 er værre, da e-mail klienten i Windows 8 simpelthen ikke understøtter denne (efterhånden temmelig gamle) protokol. Du kan installere et andet postprogram, fx Thunderbird, for at fortsætte med POP3:

        http://www.mozilla.org/en-US/thunderbird/all.html


        karinebech
        Registreret bruger

          indtil videre klarer jeg mig med windows live.dk da det ser ud til at den fint henter mine mails fra min webmail selvom det er en POP3 baseret mail. Har også gmail som ikke volder problemer. Men jeg skal nok tænke på at udfase den anden.

          Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.