Windows reparation

Ikke løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Tao Tao 11 år, 1 måned siden.
Oprettet af
swendp750491
Abonnent

På min computer var Windows Vista allerede installeret fra ny. Hvis jeg ønsker det kan jeg rulle hele installationen ud, som en ny ville se ud. Windows må altså bestå i en eller anden form, et eller andet sted, for at kunne reinstallere sig. Jeg vil blot reparere Windows da flere af mine windowssfiler, pludselig findes i både en dansk og en engelsk udgave. Jeg vil jo helst undgå at miste alle mine programmer.

Kan jeg finde Windows et sted og brænde den over på en CD, således at reparationen kan foretages derfra ? Eller ligger den i en utilgængelig partion ? Jeg mener at have læst, at Windows findes som en ISO-fil.

Tao
Tao
Supporter

    Når du kan rulle Windows tilbage til fabrikstilstand, så er det en indbygget feature, som du ikke kan brænde over på en cd og bruge derfra – dette synes heller ikke nødvendigt eftersom du kun kan benytte funktionen på den givne pc.

    Hvis du gerne vil rulle tiden en smule tilbage, men ikke til fabrikstilstand, er det ikke denne funktionalitet du skal have fat i. I stedet kan du åbne Kontrolpanelet og vælge Systemgendannelse. Denne funktion lader dig vælge et tidspunkt fra de seneste måneder og ruller tiden på pc’en tilbage – dette gælder bl.a. systemfiler, programmer osv., men påvirker ikke dokumenter, billeder, musik osv. 

    Hvis systemfilerne først nyligt er begyndt at drille, er dette den ideelle løsning.

    God jul og held og lykke med det.


    swendp750491
    Abonnent

      Tak or dit svar, men desværre er det en gammel skavank, som jeg først har observeret alt for sent til en Systemgendannelse.

      Jeg har alt for sent reageret på symptomerne, som at jeg ikke har kunnet finde windows indbyggede defrag-program, at der findes to windows-mapper af samme navn “tilbehør”, men med både dansk- og engelsksprogede programmer i en syndig forvirring. Samt at min opstart efterhånden er ulidelig langvarig – det er tiden før Windows reelt starter, medens båndet med de fire streger stadig løber, der er langvarig.

      Derfor ville jeg gerne kunne reparere styresystemet, og slippe for det enorme arbejde, det er at starte helt forfra. Jeg mister jo også nogle KfA-programmer, som kræver nøgler for at kunne benytte dem.

      Findes der ikke en alternativ løsning  ?

      Med venlig hilsen

       

       

      Tao
      Tao
      Supporter

        Hej Karin Paludan,

        Jeg har desværre fuldstændigt overset dit svar, hvorfor jeg ikke er blevet opmærksom på dit behov for hjælp før nu. Beklager!

        Når det er systemfilerne i Windows Vista, der giver problemer, kan du benytte Windows Vistas indbyggede program til fejlkontrollering og -retning. Gør følgende:

        1) Tryk på Windowstasten og R samtidigt for at starte Kør.
        2) Skriv cmd og tryk på enter på tastaturet for at starte kommandoprompt.
        3) Skriv sfc /scannow (vær opmærksom på, at der er mellemrum mellem sfc og skråstregen). Tryk på enter på tastaturet.

        Held og lykke med det!

        Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.