Windows Update

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Christian Bugge Christian Bugge 8 år, 10 måneder siden.
Oprettet af
GertHP
Abonnent

Jeg har en stationær  (HP) pc med windows 7 og har altid opdateret den med alle de opdateringer, der kommer fra Windows Update – også de valgfrie. Det er gået fint indtil i dag (18-06-2015), hvor der lå 3 valgfrie opdateringer klar under Windows Update. Her kan de have ligget et par dage inden at jeg opdagede det i dag. Det drejede sig om følgende:

– Opdatering til Windows 7 til x64-baserede systemer (KB3040272) på 2,2MB

– Opdatering til Windows 7 til x64-baserede systemer (KB3064209) på 400KB

– Opdatering til Windows 7 til x64-baserede systemer (KB3065979) på 2,1MB

Efter installation og genstart kørte pc’en nogle få minutter (uden at jeg brugte den), hvorefter den gik helt i stå og hverken reagerede på mus eller tastatur. Eneste mulighed var at slukke for pc’en og tænde for at starte den op igen, men med samme resultat. Herefter endnu en slukning og opstart i fejlsikret tilstand, hvor jeg kunne finde et gendannelsespunkt, som bragte Windows 7 tilbage til tilstanden før opdateringerne. Herefter fungerede pc’en igen normalt.

Jeg forsøgte herefter at opdatere de valgfrie opdateringer én for én for at se, hvilken af opdateringerne, der forårsagede problemet. Den første gik godt (KB3040272), men ved den næste (KB3064209) gik det galt igen.

Hvordan kan windows update opdateringer få en pc til at “gå ned”?

Nu har jeg valgt helt at ignorere de 3 valgfrie opdateringer – men er det holdbart i længden (jeg regner med at opdatere til Windows 10 til august, når den bliver frigivet og det kan gøres uden betaling. Kan det da have en betydning, at der ligger (valgfrie) opdateringer klar, som jeg ikke har opdateret på min pc)?

Jeg kan supplerende oplyse, at jeg har en anden stationær (HP) pc med windows 7 (burde være samme windows version på begge pc’ere) og som jeg har opdateret med de samme valgfrie opdateringer, som er nævn ovenfor uden at det tilsyneladende har voldt den pc nogen problemer.

Så hvad er der galt med den pc, som volder de nævnte problemer og hvad kan jeg gøre for at få rettet op på problemerne?

Mange venlige hilsner

Gert Holm-Petersen

Egebjerghuse 18

2750 Ballerup

 

 

Christian Bugge
Christian Bugge
Registreret bruger

    Hvis du alligevel regner med at opdatere til Windows 10, når den kommer på gaden, er der ingen grund til at spilde mere tid på valgfrie opdateringer til Windows 7.

    Det har ingen betydning for Windows 10-opgraderingen om alle opdateringer er installeret i Windows 7.

    Jeg vil anbefale dig at køre værktøjet her for at løse eventuelle problemer med Windows Update: http://windows.microsoft.com/da-dk/windows/troubleshoot-problems-installing-updates#1TC=windows-7


    GertHP
    Abonnent

      Hej Christian.

      Tak for svaret. Det var rart at vide, at valgfrie opdateringer til Windows 7 ikke er nødvendige for at opgradere til Windows 10.

      Jeg vil dog lige fortælle, at jeg valgte at reinstallere Windows 7 (fra fabriksindstillnerne), da jeg også havde nogle andre problemer med tilkobling af min Samsung telefon til pc’ens Kies værktøj formentlig forårsagt af nogle driverproblemer, som jeg ikke kunne løse. Så kunne jeg slå to fluer med eet smæk.

      Jeg har i hvert fald konstateret, at Windows 7 nu er fuldt opdateret, mens jeg stadig bøvler med min Samsung telefon og tilkoblingen til pc’ens Kies værktøj.

      Reinstallationen tog et par dage at komme igennem med og kostede mig selvfølgelig nogle få dokumenter, som jeg ikke var omhyggelig nok med at få taget backup af (jeg ajourfører dokumenter under et fast navn og når dokumentet findes på backup’en, så kommer ajourføringerne til at mangle – jeg skulle selvfølgelig have overskrevet alle dokumenterne, men sådan er der jo så meget).

      Endnu en gang tak for svaret og hjælpen.

      Mange venlige hilsner

      Gert Holm-Petersen

      Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.