WMF filer og Windows 7.

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  erik christensen-c92e610004 13 år, 5 måneder siden.
Oprettet af
ohm
Medlem

Jeg har udskiftet min gamle pc med Windows XP med en ny med Windows 7, og det synes at være noget af en udfordring, der er virkelig meget der skal håndteres anderledes.

 

Når jeg i Windows XP har åbnet min mappe med Cliparts, og har valgt visning ”Store ikoner”, så er alle cliparts, uanset filformat, blevet vist som billeder, som er en bekvem måde at finde det jeg vælger at bruge.

 

Hvis jeg gør det samme med Windows 7, så vises ganske vist de fleste cliparts som billeder, undtagen dem der har filformatet WMF, (her må jeg klikke på det pågældende WMF-clipart som så bliver vist i ”Paint”).

 

På denne måde mister jeg fuldstændig overblikket over hvilke cliparts jeg har til min rådighed.

 

Det er min første indskydelse, at jeg utilsigtet har ændret på nogle indstillinger, for jeg kan da ikke tro, at et Windows-format som WMF ikke bliver vist.

 

Jeg håber I kan hjælpe mig til at løse problemet.


erik christensen-c92e610004
Registreret bruger

    Hej.

    Microsoft har fjernet muligheden for, at WMF-filer vises som thumbnails (prøvebilleder) i Windows 7. Grunden er, at hackere og andre kriminelle kan udnytte et sikkerhedshul i dette filformat.

    Men det er der nogle forskellige løsninger på:
    1) Lav dine WMF-filer om til et andet format, fx JPG (åbn dem i Paint eller et andet grafik/tegneprogram og gem dem).
    2) Hent et tredjepartsprogram, som aktiverer muligheden for thumbnailvisning af WMF-filer på http://code.google.com/p/emfplugin/ (hvis dit Windows kører 64bit skal du vælge EMFPluginSetup-1.0.2×64.zip, ellers skal du vælge den anden – de ligger begge helt ude i højre side af skærmen).
    3) Installer IrfanView fra en af Komputer-cd’erne og brug dette program til at bladre igennem dine Cliparts (IrfanView kan også vise WMF-filer).

    Du må endelig skrive igen, hvis du ikke kan få det til at virke.

    Mvh
    Erik


    ohm
    Medlem

      Hej Erik

      Tak for dit udførlige svar med begrundelsen for at WMF-filer ikke vises som thumbnails, og de anviste løsningsmuligheder.

      Mvh Olaf

       

      Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.