XP-besk.registr.database

Ikke løst
Dette emne indeholder 7 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  seniorproppen 7 år, 5 måneder siden.
Oprettet af
lisasgk17-5687a52dfa
Abonnent

Jeg har en stationær med XP, hvor windows ikke længere kan startes – fejlmelding “windowssystem32configsystem”. Jeg har den originale Windows Home Edition CD og kan komme frem til installationsprogrammet, men ved aktivering af “R” får jeg en kommandoprompt – hvad gør jeg så?

Håber ikke den sidste XP-ekspert er gået på pension.

Med venlig hilsen -Asger Nielsen –

 [email protected]

 

 

 


seniorproppen
Abonnent

    Til Asger Nielsen

    Selvom jeg et uendeligt antal gange har installeret Windows XP og fortsat har et par maskiner i beredskabet, så må du lige genfortælle, hvad du mener med udtrykket –

    men ved aktivering af “R” får jeg o. s. v.

    Hvad kan og skal komandoen “R” gøre ? (Gerne en kort men detaljeret forklaring)

    Hvordan har du forestillet dig at få Windows XP aktiveret ud over de 30 dage – Nu hvor Microsoft har lukket for støtten til de gamle programmer ?

    Hvis du har andre spørgsmål vedrørende Windows XP, så sender du mg blot en tilbagemelding med dine ønsker.

    Med venlig hilsen – seniorproppen  🙂


    seniorproppen
    Abonnent

      Til Asger Nielsen

      Hvordan går det med din Windows XP computer ?

      Har du fundet ud af noget siden jeg sist skrev til dig ?

      Med venlig hilsen – seniorproppen   🙂

      Hej!Desværre uforandret. Efter opstart fra Install.-Cd kommer man frem til en install.menu, hvor der i pkt. 1 kan vælges installation af XP påny eller pkt.2 rep. af Windows install. ved hjælp af genoprettelseskonsol.

      Trykker herefter på “R”, hvorefter diverse filer og tilbehør gennemsøges, der dukker så en genoprettelseskonsol op med funktioner til system rep. og genoprettelse. Billedet indeholder oplysninger at konsollen indeholder fuktioner til system rep. og genoprettelse, samt en kommandoprompt “C:>” – desuden at komputeren kan genstartes ved “exit”. Ved tryk af exit sker der en genstart forfra, med gentagelse af forannævnte procedure. Ved fjernelse af installa.-cd, og normal genstart af computeren kommer samme fejlmeddelse som nævnt i starten om at Wind.ikke kan startes grundet systemfejl. Jeg formoder at genoprettelseskonsolle skal have en kommando ved C:>,men hvilken?. Tak for indsatsen. Med venlig hilsen Asger Nielsen

       

       


      seniorproppen
      Abonnent

        Til Asger Nielsen

        Mens jeg fjerner spindelvævet på en af mine egne XP maskiner, vil jeg foreslå, at du en gang til prøver at installere Windows XP på din computer  – men denne gang på en helt tom harddisk.

        Under hele proceduren bedes du venligst notere, hvilke knapper du vælger at trykke på og hvilke funktioner der bliver igangsat.

        Så vil jeg samtidig prøve at efterligne din installation og notere hvilke knapper jeg vælger at trykke på og hvilke funktioner der bliver igangsat – alt sammen for at vi til sidst kan sammenligne notaterne for at se, hvor din installation ‘kører i grøften’.

        Hvordan har du forestillet dig at få Windows XP aktiveret ud over de 30 dage – Nu hvor Microsoft har lukket for støtten til de gamle programmer ?

        Med venlig hilsen – seniorproppen

        Hej – tak for foranstående, men det er ikke min agt at nyinstallere XP, men alene at få min nuværende Windows XP repareret, således at jeg kan få mine data over på en ny SSD-disk. Jeg har prøvet at google problemet, som jeg åbenbart ikke er alene om. Microsoft har et oplæg til gendannelse af beskadiget reg.database, men vejledningen synes lidt kringlet for en ikke nørd – men ellers må jeg prøve at kontakte en reparatør.

        Med venlig hilsen  AsgerNielsen

        Hej

        Er det kun dine data du skal have kan du tage hd. ud af komputeren og bruge dette usb sata/ide adapter kit

        https://www.av-cables.dk/usb-2-0-til-sata-adapter/usb-2-0-til-ide-sata-converter.html

        til at overføre dine data til en anden komputer HD.


        seniorproppen
        Abonnent

          Til Aseger Nielsen

          Du kunne godt have sagt i dit indledende spørgsmål, at det overordnede formål med hele ‘øvelsen’ var at redde dine personlige data ud fra XP-harddisken.

          Pil harddisken ud af XP-computeren og sæt den ind som slave-disk i en anden stationær computer. Husk at kontrollere bøjlerne i harddiskens jumperstik.

          Hvis harddisken kun har SATA-stik, så er det kun et spørgsmål om at finde et ledigt SATA-stik på bundkortet.

          Seniorproppen

          Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.